Киев: Русия настъпва по всички направления, ракетната канонада не спира

Свят

„Руските войски настъпват по всички направления. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трябваше да отбият най-много вражески атаки през изминалото денонощие в района на Авдеевка и Мариинка“.

Това съобщават от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предават УНИАН и „Фокус“. В сводката се посочва, че през денонощието са станали 68 бойни сблъсъка.

Отбелязва се, че на направление Авдеевка ВСУ са отбили 4 руски атаки близо до самата Авдеевка и още 16 атаки близо до Первомайское, Донецка област.

„На Мариинско направление ВСУ продължават да сдържат противника в районите Красногоровка, Георгиевка, Мариинка и Новомихайловка на Донецка област. Тук руснаците с подкрепата на авиацията 15 пъти се опитват да пробият отбраната“, се посочва в сводката.

На Купянското направление ВСУ са отблъснали 6 атаки край Синковка, Харковска област, където руските сили се опитват да пробият отбраната на украинските войски.

На Лиманското направление ВСУ са отразили 4 атаки при Макеевка, Луганска област, и Григоровка, Весели, Донецка област, където противникът се опита да подобри тактическата си позиция.

Рано сутринта на 13 януари Русия е атакувала Украйна с ракети, като са изстреляли крилати ракети „Кинжал“ от района на Каспийско море. Това съобщава РБК-Украйна.

Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили са съобщили за изстрелване на ракети от стратегическата авиация от района на Каспийско море в 5:32 ч. местно време (съвпада с българското). Те са изстреляли крилати ракети от самолети Ту-95МС. В цяла Украйна е обявена въздушна тревога, която е продължила над 3 часа.

По-късно ВВС на Украйна са съобщили и за излитане на изтребител МиГ-31К от летище „Саваслейка“ в района на Нижни Новгород, а след това и за излитане на още няколко МиГ-31К. Изстреляни са аеробалистични ракети „Кинжал“, според съобщенията.

Ракети „Кинжал“ са изстреляни в посока Днепър, Киев, Ровно, Кривой Рог.

Изстреляни са и ракети Х-31П в посока Бериславски район на Херсонска област.

Според посочената информация, тази нощ руснаците са използвали 6 самолета Ту-95МС, 6 самолета Ту-22М3, 5 самолета МиГ-31К, самолети Су-34/Су-35 и са изстреляли балистика от Крим.

Мощната ракетна канонада и постепенното настъпление на руската армия във всички направления подсказва, че Русия омаломощава противника и заема по-добри позиции за решително настъпление по всички фронтове. Още повече, защото редиците на ВСУ се топят непрекъснато и те вече не могат да удържат хиляда километровата линия на фронта.

Трябва само още малко да се разрушат набързо направените украински укрепления, след което ще тръгнат танковете. А после никой няма да може да спре пехотата.

Източници: Агенция „Фокус“, epicenter.bg, Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *