Мощен тридневен протест избухва в страната! Ето какво искат хората!

България отблизо

Тридневен национален протест на строителния бранш ще се проведе на 27-и, 28-и и 29 юли в София и на територията на цялата страна, съобщиха от Българската браншова камара „Пътища“.

 

Той е заради неизплатени задължения за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство.

„Докато се говори и политиканства за пътищата в България, пътища няма да имаме. Индексацията е от ключово значение, защото са поставени под заплаха неусвояването на близо 10 милиарда европейски средства“, каза председателят на УС на Браншовата камара „Пътища“ Стефан Чайков.

Към протеста се присъединява и Камарата на строителите в България. Блокади ще има на 20 места по пътищата в цялата страна.

а София в 9 часа на 27 юли започва шествие на Околовръстния път, а по същото време ще има протест и пред служебния вход на Народното събрание. От 8 часа до 18 ч. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Княз Александър Дондуков“ в участъка между бул. „Васил Левски“ и ул. „Георги С. Раковски“, с изключение на автобусите, превозващи участниците в мероприятието и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“.

Останалите точки на протестите ще бъдат блокирани от 10 до 11 ч.

Според пътните фирми най-големият проблем е, че Министерският съвет е дал всичко на Народното събрание, за да си спести поемането на отговорност. Не се плаща и по новите възлагания от правителството на Кирил Петков, не само по старите, коментираха от бранша.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *