МОЩНА коалиция ТРЪГВА срещу САЩ! Дните на атлантическия ХЕГЕМОН са ПРЕБРОЕНИ! Вижте ТУК!

Свят

Пекин отдавна се стреми да заеме някаква полунеутрална позиция в световните дела и да играе ролята на балансьор в конфликта между САЩ и Русия.

За тази цел китайското ръководство ту демонстрира решителна подкрепа за Русия, ту се въздържа от заемането на по-твърда позиция спрямо неоколониалните амбиции на САЩ и ЕС за еднолично господство над Европа и света.

Но както знаем, такава двойна игра е пълна с опасности и подводни камъни. И точно на такъв подводен камък се натъкна и Пекин. Защото е известно, че когато искаш да стоиш на два стола, неизменно падаш на земята.

И ето, изведнъж и съвсем неочаквано, най-големият търговски партньор на Китай – САЩ, започна да доставя съвременно оръжие на спорния Тайван. И да укрепва неговата отбранителна способност. А Китай възприема Тайван като своя територия, която временно е откъсната от държавата-майка.

Затова се наложи Пекин бързо да изостави своята уж неутрална позиция. И да тръгне с голяма морска армада към бреговете на „своя“ Тайван. Информационните агенции предават, цитирани от blitz.bg, че по тревога са задействани повече от 150 китайски кораби и подводници. Вдигнати са във въздуха над 75 самолета. А в китайската демонстрация на сила са включени повече от 10 000 моряци.

Така Китай бе принуден да излезе от своята „летаргия“. Но освен перипетиите около Тайван, китайското ръководство е разтревожено от американските бомбардировки в Сирия. Защото тези ракетни удари на САЩ срещу суверенна Сирия целят постепенно да разрушат баланса на силите в света. И в крайна сметка да принудят Русия към някакви по-големи отстъпки.

Това, обаче, е съвсем неприемливо за Китай. По простата причина, че в Пекин прекрасно разбират: Ако на англосаксонците им се удаде да притиснат Руската федерация и да забавят развитието на нейната икономическа и военна мощ, то следващ в списъка за поставяне в пълна зависимост от Запада, е не някой друг, а самият Китай.

Затова китайското ръководство предприе решителна стъпка. И тръгна с военна сила да подкрепи Русия срещу домогванията на Запада да превърнат света в своя колония. Самият президент на Китай лично призова войниците и офицерите да стоят твърдо на стража на сигурността в Китай и света.

Само че Китай не е единствената държава, която тръгва към мащабно сближение с Руската федерация. Това ясно и категорично започна да прави и Северна Корея. Непрекъснатият жесток натиск на САЩ срещу Пхенян да прекрати своята ядрена програма и да остави страната беззащитна в ръцете на Белия дом, принудиха и КНДР да извърши безпрецедентни стъпки.

Най-напред лидерът на Северна Корея призова ръководителите и народът на Южна Корея да се обединят и да създадат мощна държава, която няма да се нуждае от фалшивата протекция на Белия дом и Пентагона. Този изключително умен и позитивен ход уплаши янките и те принудиха южнокорейците да започнат, заедно със САЩ, военни учения в близост до КНДР. Освен това, Пентагонът ускори доставките на нови ракетни установки от така наречения противоракетен щит, който уж трябвало да защитава Южна Корея от нейната „агресивна“ съседка.

Само че, „агресорите“ от Северна Корея продължиха да предлагат мир и обединение на двете Кореи. В най-скоро време се очаква лидерът на Северна Корея да посети Москва, за среща с президента на Руската федерация Владимир Путин. Тогава се очаква да бъдат обсъдени някои икономически и военни аспекти на сътрудничеството между Русия и КНДР.

С други думи КНДР също разбира, че сама няма да може да устои на зверския натиск от страна на Щатите. И разбира се, търси съюзници. А какъв по-мощен и естествен съюзник в битката със САЩ могат да имат корейците освен славянския Колос, който също има сметки за уреждане с янките.

Така се оформя една коалиция от три ядрени държави, Русия, Китай и Северна Корея към която се прибавя и отдавнашния съюзник на Русия в Близкия Изток – Иран. Който също е ядрена държава.

В близко бъдеще към тези четири държави ще се присъедини и Сирия. Първо, защото Владимир Путин ще превърне страната в непристъпен за Запада бастион. И второ, защото сирийците са бесни на САЩ, задето помагат на терористите и превръщат страната им в постоянна мишена за изпробване на новите оръжия на Пентагона.

Към тези пет държави със сигурност ще се присъединят и други страни. Защото вече никой по света не е сигурен за своята безопасност, ако се остави сам и беззащитен в ръцете на евроатлантиците.

Така се оформя една мощна коалиция, с която САЩ няма да могат да се справят. Колкото и да искат това. Впрочем, Щатите сами са си виновни. Защото сами създадоха своите противници. И ще продължават да си създават нови. Докато не се откажат от манията за световно господство.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “МОЩНА коалиция ТРЪГВА срещу САЩ! Дните на атлантическия ХЕГЕМОН са ПРЕБРОЕНИ! Вижте ТУК!

  1. Отношенията Китай-Русия са една крива с върхове и долини.Засега се забелязва движение нагоре,стимулирано от агресивната реторика на щатите.Китай застава настраната на Русия,за да компенсира нарушеното равновесие.Може дасе каже,че следващите 10-20 год.общата задача на Китай и Русияе омаломощаване на САЩ,за да си седнат на задните части и престанат да удрят незаслужени плесници на всеки,който не им играе по гайдата. Но след този възходящ етап,ще настъпи замразяване и охлаждане на отношенията Китай-Русия.Защото отново ще излезе на дневен ред въпросът Сибир,който е по-близко да Китай,отколкото до Москва.Но затова-ще разсъждаваме след години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *