Мощна машина тръгна срещу президента Радев, но се препъна в… Няма да познаете в кого!

България отблизо

Неистова злоба, предизвикана от панически страх, избухна напоследък срещу президента Румен Радев.

Борисов даде тон на грозната шарада. Той, къде в прав текст, къде по-завоалирано,  каза, че президентът е „двуличен човек, който прелива от злоба“. Според Борисов, президентът нямал правото да говори от името на народа. И най-вече не бивало да критикува него и ГЕРБ, защото критиките се отразявали негативно на България.

След Борисов скочи Тома Биков. Според него, Румен Радев не ставал за президент, нищо не бил постигнал досега, говорел неадекватно, нямал фантазия и дългосрочна визия.

После Владислав Горанов обвини президента, че правел всичко възможно с критиките си да пречи на България и на обикновените хора. На сцената изскочи и вицето Томислав Дончев, който „констатира“, че президентът имал „тотална политическа ненавист“ към ГЕРБ. Накрая доклифуца и Георги Харизанов, който започна да каканиже, че Радев бил „тежко комплексиран човек“ и се бил превърнал в „протестърски блогър и квартален критикар“.

А всички те се опитаха да внушат, че президентът няма право да критикува, понеже трябвало…да обединява народа. Само че по конституция, президентът има точно това право. Да инициира дебати, да критикува, да посочва недостатъци, за да се премахват порочните практики на правителството.

Нека Борисов и кликата около него, да кажат кое не е вярно в изказването на президента, че България умира, че има огромна икономическа и демографска криза, а правителството не прави нищо, за да я преодолее. Дори това, което Борисов можеше да направи, за да влязат малко пари в България, той не го направи. Става дума за големите руски енергийни проекти като Южен поток, АЕЦ „Белене“, Бургас – Александруполис и т.н., които премиерът спря. И не стига, че ги спря, ами после се хвалеше в американското посолство със своя „героизъм“. А Южен поток, който трябваше да носи милиарди на България, стана Турски поток.

И сега, Борисов пак бави построяването на отсечката от Турски поток през България. За това ни информира самият руски президент. Той каза, че ако България не иска Турски поток, ще се намери друг вариант тръбата да стигне до Европа. А Владимир Путин никога не хвърля думите си на вятъра.

Значи какво се получава? Ами истината е, че не само Румен Радев, но и Владимир Путин критикува най-добрия премиер в историята на България – Борисов.

И точно тук, герберската машина се препъна. Тя можеше да се опитва да внуши на хората, че Радев критикува не защото в управлението има корупция и то по най-високите етажи, не защото местните феодали беснеят в общините, не защото здравеопазването е в колапс – не! А просто защото Радев бил злобен човек, комплексар и т.н., затова критикувал Борисов.

Но Борисов и герберите няма как да обяснят защо и Владимир Путин, който е далеч от нашенските дрязги, защо и той критикува Борисов. И дори заявява, че може и Турски поток да ни заобиколи. А тогава, прощавай Борисов хъб „Балкан“. Прощавайте транзитни такси и АЕЦ „Белене“.

Но има и още нещо. Българският народ е съгласен с тезите на президента. И изразява остро недоволството си от управлението на Борисов. И неоспоримото доказателство, че народът подкрепя Румен Радев е фактът, че президентът е с най-висок рейтинг сред всички български политици. Той е с почти 70% одобрение. Е, как при това положение, президентът да няма право да говори от името на народа. Има право и още как! А рейтингът на Борисов е доста под този на президента. От което следва, че именно премиерът няма право да говори от името на народа. И е длъжен да се вслушва в думите на Румен Радев, защото чрез неговите уста говори народът.

И за да завършим, ще кажем, че този огромен бяс, който обхвана Борисов и пуделите, се дължи на още нещо. Дължи се на фактът, че президентът няма как да бъде заобиколен. Няма как да бъде сплашен, няма как да пуснат след него полиция или мутри, както направиха с Волен Сидеров. Спомняте ли си, че полицията го душеше насред София, уж за да му помогна. А мутри плашеха жена му, и детето му, както си карат из улиците на София.

И понеже не могат да действат спрямо президента така, както са свикнали – тоест да го сплашат, да го арестуват или да направят някой друг мутренски золум, кликата гербери се чувства безсилна пред огромния авторитет, и силата, и смелостта на президента. И понеже са безсилни да му навредят, и понеже не могат да го заобиколят или да се направят, че го няма, точно затова беснеят.

Но този герберски бяс, за да не кажа друга дума, генерира още по-голяма народна обич към президента Румен Радев. И нищо чудно, ако управляващата клика продължава така, да изстрелят одобрението на президента до към стоте процента.

Така че, нека ГЕРБ продължават да вдигат рейтинга на Радев. И да свалят своя до под нулата. Това е тяхна работа! И техният начин за политическо самоубийство.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *