Мощни ракетни системи на руската армия разбиват опорните пунктове на ВСУ

Свят

Екипажите на мощни ракетни системи за залпов огън от Западната група на Въоръжените сили на Русия в посока Купянск унищожават опорните пунктове на Въоръжените сили на Украйна. Това съобщиха за ТАСС от руското министерство на отбраната.

„Военните съоръжения на бойците от украинските въоръжени сили са били оборудвани за отбрана, наблюдение на движението на техниката и личния състав на подразделенията, както и за изстрелване на разузнавателни и атакуващи безпилотни летателни апарати/БПЛА/.

Екипажите на руските ракетни системи за залпов огън бързо получиха точните координати на целите. Операторите на руските дронове помогнаха на артилеристите да идентифицират целите и да коригират огъня. Благодарение на прецизната коректировка, украинските военни обекти бяха поразени с минимално количество ракети и снаряди, които попадат много точно в отбранителните пунктове на ВСУ“, се казва в доклада.

По време на разузнавателни дейности са открити и замаскирани наблюдателни постове, автомобили и военнослужещи от украинските въоръжени сили. „Благодарение на адекватното и квалифицирано обучение, съобразено с условията на боя, командирите на всяка военна единица вече могат да коригират огъня на руската артилерия и ракетните войски. Това дава възможност да се поразяват целите с минимален брой снаряди и за възможно най-кратко време“, каза командирът на ракетна система за залпов огън с позивна Енисей, цитиран от военното ведомство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *