Мощно освиркаха Тагарев в Пловдив, в града се развяха руски знамена

България отблизо

Министърът на отбраната Тодор Тагарев беше освиркан на тържествената церемония пред Руския паметник на Бунарджика. Името на Тагарев, който не присъства на церемонията, но беше изпратил венец, беше посрещнато с гневното “У-у”. 

Освиркване последва и при споменаването на Продължаваме промяната. При поднасянето на венците от името на почетния консул на Русия и на сдружение „Русофили“ се разнесоха ръкопляскания, съобщава „Марица“.

 

Стотици бяха дошли пред паметника на освободителите. Сред официалните лица бяха кметът Костадин Димитров, областния управител инж. Илия Зюмбилев, районни кметове, общински съветници, депутатът на ГЕРБ Радомир Чолаков, митрополит Николай. На честването беше и почетният консул на Русия Георги Гергов.

Овации прекъсваха словото на почетния гражданин Любозар Фратев, който направи анализ на историческите събития, като нарече 3  март свят ден.

Фратев отбеляза, че за съжаление се намират пигмеи, които се опитват да се нагодят към политиката на силните и правят опит да унизят националното достойнство на българите с незачитане на 3 март.

Пловдивчани пък развяха руски знамена, напук на правителството и изкривяването на историята.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *