Мрачна прогноза: Утре ще продадат България!

България отблизо

Дипломацията ни в момента е най-беззъбата и най-невероятно възможната, която не знае какво прави, или просто нищо не прави, заяви Антон Кутев.

Не вземаме никакви решения, шикалкавим, не защитаваме интересите на страната си, а като папагали повтаряме това, което ни нареди ЕС, смята червеният депутат. Такава беше реакцията ни по случая „Скрипал“, такава е и винаги, когато става дума за българските интереси.

А ние никога не защитаваме интересите си. Заобикаляме ги и се правим, че не съществуват.

На срещата днес с Ердоган и първите от ЕС Борисов трябва да защити българската позиция и то веднъж завинаги.  Единият от тях е възможността за обезщетение на тракийските бежанци, въпрос, който виси с години между двете страни и Турция го избягва по всякакъв начин, а нашите управници мълчат. Твърдо трябва да се каже кога най-после ще бъде решен проблемът с обезщетението на 200 хиляди души и техните наследници, които бяха изгонени от домовете  си в Тракия само с дрехите на гърба, а 40 хиляди от тях бяха убити.  Турция ни дължи обезщетение, но мълчи, ние също.

Вторият въпрос е по какъв начин се отнася Ердоган към България и какви претенции има, като в момента ги определя като “духовни граници“, а после не знаем дали няма да ги превърне в реални, коментира Кутев.   „Сега е моментът Борисов  да ги постави тези въпроси на масата на преговорите, твърдо, но дипломатично. Аз обаче не вярвам той да  разбира от каквото и да било  дипломация и да се опита да защити тези наши интереси “, добави Кутев.

Според него  „единствената ни надежда“ по отношение на външната политика е президентът Радев, който единствен отказа на Ердоган да се срещнат във Варна и поиска отделна среща, на която да говорят само двамата, а не с посредници от ЕС, които в момента защитават собствения си интерес.

След три месеца изтича европредседателството и това ще е един от  най-тежките моменти в кариерата на Борисов. Тогава той трябва да отговаря на въпроси какво е спечелила България от това председателство, освен ръкопляскания и погалване по главата.

Правят се много срещи, а резултатът е нулев. Освен ремонта на НДК и плочките пред него, нищо няма да остане за спомен от българското председателство на Съвета на Европа. Нито бе решен проблемът с Шенген, нито с трудовия пазар, нито с икономиката ни.   „Ако не могат да бъдат решени на този форум сега във Варна – кога? То време не остана. Защо ни е льохман за министър-председател /с извинение за израза/ и въртящ се като ветропоказател външен министър, след като нищо не могат да решат, не могат да тропнат по масата, не могат да поставят ясни условия на ЕС, които са в полза на България, попита Кутев.

Правителството не работи за своя народ и доказателствата са много. Не можеш да застанеш пред хората и да кажеш „Аз не знам как се е продала ЧЕЗ“. Ако министър-председателят не знае   как са му продали най-голямото ЕРП в държавата, защо изобщо е  министър-председател? Че то утре може и гащите му да продадат, а той пак да не разбере, изригна червеният депутат.

Според него Борисов много добре знае всичко, но мълчи. Мълчи пред чехите, мълчи пред ЕС, мълчи пред Ердоган.

Сега продават ЧЕЗ, продават интересите на тракийците, утре ще продадат България.

Впрочем продажбата на националните ни интереси отдавна е в ход и никой не може да я спре, категоричен е Кутев.

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Мрачна прогноза: Утре ще продадат България!

  1. Хич не е льохман, а перфектно управляващ фашистко-мафиотското правителство с цел ликвидация на България, продължител на същата кауза и на предишните особено след 1990 г. правителства в изпълнение на плана „Ранът“ в секретната му част. Цитирам Пол Крейг Робертс: „България е купена 100% отдавна“.

  2. Няма нужда от моя коментар ,щом държавните говеда ги продаде говедар !

  3. МРАЧНА И ТЪЖНА КАРТИНА !И НИЕ МЪЛЧИМ !САМО КОРНЕЛИЯ НИНОВА СЕ ОПИТВА ДА НАПРАВИ НЕЩО НО ГЕРБ ТАКА УМЕЛО СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАПЛЕТАТ НЕЩАТА ЧЕ ДА НЯМА ИЗХОД ОТ СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ !ОСЪЗНАЙ СЕ НАРОДЕ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО !НЕ СЕ ОСТАВАЙТЕ В РЪЦЕТЕ НА МУТРИТЕ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *