Муравей Радев се изсили: Левът е по-стабилен от еврото!

България отблизо

Левът сега е по-стабилен от еврото. Стойността му е подценена“.

Това заяви в ефира на bTV бившият финансов министър Муравей Радев във връзка с решението на парламента да одобри преходните и заключителни разпоредби на Валутния закон, които дават възможност на всяка страна от еврозоната да промени нашия фиксиран курс на лева към еврото.

„Първо валутният борд е непробиваем. С фиксиран курс ще се влезе в чакалнята, ще се престои в чакалнята. Такова писмо се получи от ЕЦБ. Няма по глупаво и грешно нещо, българинът да си сменя левовете в евра. Ще загуби два пъти. Първият, когато смени левовете в евро и после, когато отиде да пазари в бакалията и отново превърне еврото в левове.

Нашият лев е не по-слаб от еврото“, заяви още Радев.   Промяна на курса може да се поиска, но той не може да се промени, смята финансистът.

„Смисълът на чакалнята – в нея всяка валута престоява, за да докаже своята стабилност. Там валутата седи две години и плава, но не с повече от 15% , ако прескочи тези 15 процента, тогава курсът може да се промени.

Но нашата валута се отклонява с 0%. Това решение може да се вземе само с пълен консенсус, от който България е част. Парламентът може да каже не. Той вече има ограничен мандат, защото парламентът прие решение, преговарящите от българска страна, да защитават фиксирания курс на лева към еврото“, категоричен бе Муравей Радев.

Налага се да опровергаем бившия финансист Муравей Радев. Защото първо, промените във валутния закон дават възможност на филанкишията от еврозоната да събори нашия валутен борд. И да повлече страната ни към дъното.

И второ, щом като Муравей Радев смята, че левът сега е по-стабилен от еврото, защо напира, заедно с всички политикани в парламента, да си ликвидираме нашата национална валута и да я заменяме с по-нестабилното евро?!

Може ли Муравей да ни каже защо трябва да правим това?! И защо изобщо ни трябва да влизаме в еврозоната, в която не искат да влязат страни като Унгария, Полша, Чехия, а Великобритания направо избяга от целия ЕС?!

Не се ли сеща Муравей, че опитът от престоя ни в ЕС е трагичен. След като ни натикаха в ЕС без допитване до народа, страната ни само за десетина години се превърна в най-бедната и най-бързо изчезващата държава в Европа.

Към какво ни тласкат сега Муравей и депутатите от ГЕРБ и ОП?! Към това не само да сме най-бедната страна, ами да станем първата държава в Европа, която е изчезнала, заради продажността и глупостта на своите политици?!

Това ли искат Муравей и подобните на него? Е, народът не иска такава „благинка“. Не искаме ние да сме хората, които ще затрият нашата древна и горда родина! И няма да позволим това да стане. А предателите, рано или късно, ще станат клиенти на Народния съд!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Муравей Радев се изсили: Левът е по-стабилен от еврото!

  1. Не искам изоставянето на националната валута заради 1 евро. Натирването на България в ЕС е противоконституционно присвояване на народния суверенитет. Не признавам този договор и мнозинството българи не го признават, защото не понасят повече диктаторската тояга на ЕК. Нито Великобритания, нито Швеция или Дания не са сменили назионалната си валута с евро, макар и да са отдавнашни членове на ЕС. Тук властниците са поели някакви осребрявани ангажименти и бързат да ни натикат в ямата. При бъдещи кризи в ЕС, тежестта им ще се споделят и от нас българите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *