Набират клошари за държавни чиновници! Вижте какво ще работят!

България отблизо

С голям интерес прочетох как нашите управници се похвалиха за огромния свой успех в борбата с контрабандата на цигари. Тя достигнала нива, за които може да се мечтае – паднала на 6%.

Е, на фона на оня другия скандал за Булгартабак,  някак си може и да е истина. И откъде видите ли, става ясно това? Е, как от къде, ами то си имало хора за всичко.

Останах като гръмната, когато разбрах, че се правили проверки и замервания на отпадъците в контейнерите за смет. Жива да не бях да го чуя това – ама чак такъв цирк ли е ставал, пък аз де съм спала, де съм бляла – без да съм разбрала. Туй шоу ако го види човек – аламинут излиза от депресия без илачи и без да му пречат докторите в добавка.

И се пита в задачата – някой от вас да е видял хора, които обръщат казаните на земята, вадят боклуците и внимателно и старателно отделят само цигарените кутии, оглеждат ги за бандероли, записват си всичко и видиш ли, ей ти значи резултат за пример и подражание – само 6 от всеки сто кутии са без бандероли, демек контрабандни.

Ехоооо, алооо, хептен за мезе ни взехте вече бе, дами и господа и вся остальная паплач демагогска. Къде са тез служители и служителки, на щат ли са нейде, кой ги храни и пои извън тези им основни преброителни функции? Защото знаем за едни на хранилка, които силно се активизират малко преди избори и изкарват едни такива невероятни прогнозни резултати, които после пък се сбъдват, ама то си е човещинка де, семейства хранят. Да не би в свободното си време да обикалят казаните, усвоявайки нова професия и издигайки стъкмистиката до невероятни висини?

А къде са веществените доказателства после, че да се убеди Ганьо Балкански, дето иска око да види и ръка да пипне? И как така пък само по един контейнер си вадят такива ТОЧНИ изводи? Не е ли редно да се обърне поне по един казан във всеки квартал и на всяка улица, че то от квартал до квартал в жизнения стандарт разликата голяма, едно е да седнеш кротко и да броиш бандероли на жълтите павета пред парламента, а съвсем друго – в махалата при Бай Гроздан. И е редно да се различават тези преброители от редовите клошари, защото по последни данни ще има глоби за тези, дето разхвърляли боклуците, а на тези новите пък ще им се плаща, за да ги разхвърлят, вероятно с това, което съберат от бездомниците, че в природата да си има нужното равновесие все пак.

Нещо хич не хващам вяра  на подобни боклучави резултати. Обаче, откакто пък разбрах, че се установило с най-точни проучвания, че 46% от хората вярвали в НЛО, съвсем се обърках. Значи няма справедливост и това си е. За някакво си НЛО бил анкетирани 26000 души, аз за контрабандните цигари се ровел по един казан на месец.

Колаж Нова тв

Не е честно, не е правилно и това си, няма справедливост. Сега е моментът да я преборим таз пуста безработица и до всеки контейнер за боклук да се назначи щатен преброител. За всеки случай да се селектират корковите тапи от шишета, че някой нейде да не е захванал бизнес с вино, да се стопира контрабандата в зародиш викам аз, етикетите да се опишат най-съзнателно, както и да се тегли боклука преди разкулачването му на порции, за да има ясни резултати после колко е точно. На глава от населението.

Този вид боклук, разбира се, е ясен.

За оня, другия – е, дано го отвеем по изборите, че май му е дошло времето!

Автор Ели Комитска,  istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *