Нагло! Вежди Рашидов избухна като тенджера под налягане! Вижте какво предизвика тръшкането на депутата!

България отблизо

Тъжно е, когато видиш старци и инвалиди, протегнали ръка за някое левче пред парламента.

Жалко е обаче, когато видиш някой депутат да реве като истерична реститутка за хилядарките си.

Така в ролята на фалшив борец за правда се появи на трибуната не кой да е, а Вежди Рашидов. Цялата група на ГЕРБ подскочи като убодена при предложението на Корнелия Нинова да бъдат намалени депутатските заплати, но като че ли най-засегнат се оказа герберският скулптор.

Причината? Ами парите му трябвали. „Когато Велко Кънев умираше, аз лично дадох от заплатата си, за да му купят лекарства.  Когато Гого от „Тоника“ умираше, пак аз предложих пари, за да му помогна! Вие от БСП къде бяхте тогава?  Спрете да унижавате депутатите и да взимате заслуженото от тях възнаграждение! По-корем ли искате да лазим, за да си вземем изработените пари?

Вие рушите авторитета на депутатите и карате хората да ги мразят, насочи пръст към Нинова вбесеният Вежди. Подривате устоите на България и държавността!

Мълчете, за да не изкарам списъка на тези, дето сте ходили при Цветан Василев и сте плакали за по-високи лихви! Не взимайте моята заплата! Няма да ви я дам! Не се опитвайте да върнете социализма!

Ако парите са ви в повече, помагайте на другите. Мен вече ме е срам, че съм депутат! Това ли заслужих след всичко, което направих? Помагах на дейци на културата да не получават по 200 лева пенсии. Помагах им да живеят достойно, като предложих закон за индивидуалните пенсии за заслуги.

Сега какво предлагате?  Да ядем жабите ли?

Четири мандата съм бил депутат, работил съм за този народ и считам за недостойно да посегнете на заплатата ми. Тя е моя и ще правя каквото си искам с нея. Ако искам ще я дарявам, ако искам ще я пестя, ако искам ще си купувам лекарства, ако желая ще я деля с някого. Но аз ще го реша, не вие! Не се гаврете с моето достойнство, завърши пламенната си защита на заплатата си Рашидов.

В залата половината му ръкопляскаха, а другите го освиркаха.

Какви жаби ще яде Рашидов не е ясно.

Какви списъци с вложители в КТБ ще вади, също не е ясно, защото по-голям от него няма. Той лично беше шмугнал два милиона лева в банката на Цветан Василев да трупат по 10 процента лихва. А когато банката фалира, другите вложители останаха с пръст в уста, но той спаси паричките си с разни финансови хватки и политически натиск.

Срамно е човек, който има два милиона /най-малко/ на влог да реве, че ще му намалят заплатата.

Срамно е човек, който удари в лицето полицай и му се размина, да говори за морал.

Но кое в България не е срамно?

Самият факт, че ГЕРБ десета година ни управлява, а Рашидов е депутат, е достатъчен срам.

А сълзите за заплатата не са срам.

Те просто са наглост!

Вие, депутатите, за пари ли сте в парламента, или да помагате на тази нещастна държава?

От дебата стана ясно – за пари, разбира се!

И нас ни е срам от вас, но не ви пука.

Нали?

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Нагло! Вежди Рашидов избухна като тенджера под налягане! Вижте какво предизвика тръшкането на депутата!

  1. Нека В. Рашидов да обясни защо по времето когато той бе министър на МК срокът за съгласуване на инвестиционни проекти от неговото ведомство се увеличи двойно – от два месеца стана на 4 месеца. Кой инвеститор ще чака 4 месеца с готов проект за да получи разрешение за строеж? Този бивш министър отвори широко вратата за коруп… онна практика.

  2. Този от къде има тези милиони , произход, данъци НАП изчакаха да минат година и покрито с давност. Каква гимнастика направиха в КТБ та му върнаха 10 000000, дал ги за големи лихви , нямаше право да му ги връщат освен гаратираните 100000 лв. Престъпления има в този човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *