Надежда Нейнски издаде кой кого следи и кой кого е поръчал

България отблизо
Като “политическа пиеса” определи в ефира на bTV записите, разпространени от отцепилия се депутат от ПП Радостин Василев, бившият ни външен министър и бивш посланик на България в Турция Надежда Нейнски.

“Когато аргументите отстъпват, идват компроматите”, посочи още Нейнски.

 

По думите й изтеклите записи са сериозен удар в доверието в двете коалиции – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това поставя под сериозен въпрос и доверието на обществото в политикат, смята още Нейнски.

 

Тя призова за съставяне на експертен кабинет без политически лица. За такъв заговори и по-рано днес Иван Костов, както и в коментар за БНР съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

 

„За мен минирането на бъдещите преговори е от присъствието на партийни фигури в предлагането на правителство. Партийните фигури ще бъдат използвани за внушение, че има доминация на една или друга политическа сила затова кой колко ще има министри, ще има ли министри, които ще са, на кои постове. Това ще доведе до взаимно рекетиране, а контролът ще е в мнозинството. Ако министрите не изпълнява програмата на мнозинството, може да се смени цялото правителство, но политическата сметка няма да се разписва на една или друга политическа сила“, анализира Нейнски.

 

Тя посочи, че има една игра на темата експертно правителство. Според нея обаче е важно да бъде съставено евроатлантическо мнозинство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *