Най-новите руски танкове пробиха защитата на ключовия град Бахмут! Ситуацията е критична за ВСУ!

Свят

Най-новите руски танкове Т-90 „Пробив“ щурмуват Бахмут. Преди руските военни да успеят успешно да пробият отбраната на Въоръжените сили на Украйна в покрайнините на Бахмут, руски танкове Т-90 Пробив бяха забелязани да се втурват като лавина срещу позициите на Въоръжените сили на Украйна, пишат чужди агенции. 

 

Тези най-нови бойни машини не само имат модерна защита, но всъщност са предназначени да пробиват защитата на врага. Бронята им е практически неуязвима, което дава възможност на тези танкове да се движат като валяк срещу врага и да помитат изградените укрепления.

Точният брой на танковете, които участват в нападението на Бахмут, не се разкрива, но за да се гарантира ефективността, експертите смятат, че поне рота от тези бойни бронирани машини е участвала в атаката на града.

В момента въоръжените сили на Украйна изпитват сериозни проблеми с отбраната на Бахмут. Това до голяма степен се дължи на факта, че Русия спря сателитните канали, които доставяха разузнавателни данни, и украинците не разполагат с информация за местоположението на руските войски. В резултат на което украинските подразделения са принудени да се отбраняват на сляпо. Ето защо те търпят сериозни загуби, които вече достигнаха 1000 души само за седмица.

Известно е, че въоръжените сили на Украйна изпратиха най-малко рота танкове от неизвестен тип в Бахмут, но последните са напълно безполезни в борбата срещу руския Т-90 Пробив.

В случай, че руските войски поемат контрола над Бахмут, това ще бъде значително изместване на фронтовата линия на запад, тъй като украински отбранителни укрепления в тази посока не са били организирани преди това.

Междувременно голяма колона от украински танкове бе забелязана да се движи в посока Бахмут.

Колона от най-малко 10 танка на ВСУ е забелязана да се движи в посока украинския град. По всяка вероятност става въпрос за допълнително укрепване на украинските позиции в тази посока и след като тук се е развила катастрофална ситуация за украинската армия, поради липсата на достъп до сателитни данни.

Тези танкове, обаче, са от много старо време и няма да могат да се противопоставят на унищожителната мощ на новите  руски Т-90 Пробив. Това всъщност са отчаяни опити на Киев да закърпи позиции, които вече не могат да бъдат защитавани.

Ситуацията за въоръжените сили на Украйна в Бахмут се развива критично. Както според руски, така и според западни анализатори, с голяма степен на вероятност ВСУ ще трябва да напуснат този град, тъй като в противен случай загубите за украинската армия могат да бъдат много големи, още повече, че разгромът на укрепените позиции в Бахмут е само въпрос на още малко време.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *