Най-после и в ЕС разбраха истината за Украйна!

Свят

В Европейския съюз нарастват опасенията, че доставките на оръжие за Украйна не допринасят за мирното разрешаване на конфликта, пише Financial Times . „Някои дипломати от Европейския съюз поставят под въпрос дали доставките на оръжия са в съответствие с мисията на общността „да подкрепя мира и да предотвратява конфликти“,“ се казва в статията.

Вестникът отбелязва, че европейските политици са били изненадани от изявлението на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, който е допуснал финансирането на доставките на изтребители за Киев чрез Европейския фонд за мир.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин подчерта по време на обръщението си към Федералното събрание, че колкото повече оръжия с далечен обсег се доставят на Украйна, толкова повече Руската федерация ще бъде принудена да отдалечи украинските войски от своите граници.

На 12 февруари бившият главен съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър заяви, че Вашингтон и неговите съюзници изчерпват ресурсите си за по-нататъшна военна помощ за Украйна. Той изтъкна, че по-специално западните държави бързо са изчерпали запасите си от ракети NASAMS и HIMARS и не разполагат с резерви. Успоредно с това руската армия е успяла бързо да увеличи производството.

Междувременно в същия ден полският президент Анджей Дуда посочи, че Русия ще победи в Украйна, ако Западът не изпрати спешно оръжия.

Западните държави увеличиха военната и финансовата подкрепа за Киев на фона на специалната операция на Русия за защита на Донбас.

Източник: iz-ru

Tagged

1 thought on “Най-после и в ЕС разбраха истината за Украйна!

  1. Трагедията на нехората се състои в това, че безмерната им алчност за грабежи и отчайващия недоимък на интелект ги завря в тупик. Няма измъкване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *