Най-секретният батальон OPFOR на ВСУ бе ликвидиран край Харков

Свят

Руските военни унищожиха 214-ти специален батальон на украинската армия OPFOR, който имитираше действията на руски части, пишат чужди агенции.

 

Батальонът OPFOR е създаден по инициатива на САЩ през 2016 г. Името идва от фразата opposing force, тези единици имитират действията на противника. Тоест, те се преструват, че са част от противниковите сили. Намърдват се в разположението на противника, разузнават, предават информация и нападат в гръб бойни подразделения, които по непредпазливост са ги допуснали близо до себе си. Това е коварството на Запада в действие. Обаче само бойци с богат боен опит служат в силите на НАТО в такива части, макар че действията им не могат да се нарекат честна битка.

„В района на Харков наскоро беше унищожен боец ​​от същия батальон на име Коваленко. Също така Олег Часник от батальона OPFOR е погребан в Лвов“, казаха авторите.

По-рано бойци от OPFOR бяха забелязани в боевете за град Бахмут в Донецката народна република.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че през изминалото денонощие руските военни са унищожили над 310 украински бойци в Донецко, Запорожко и Южнодонецко направление.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Най-секретният батальон OPFOR на ВСУ бе ликвидиран край Харков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *