Напрежението расте! Радев пак захапа Петков и Василев: Цинично е да заставате срещу народа!

България отблизо

Това е ангажимент, който е в полето на изпълнителната власт. Това заяви президентът Румен Радев по повод проблема с газовата обезпеченост на България. Както БЛИЦ писа държавният глава е на посещение в Испания.

„Трябва така да го решат, че цената за българския потребител да е най-ниска. Първо трябва да получим от някъде газ, после нормативно да се реши с какви договори ще го получим и трето, не на последно място – каква ще е цената“, заяви държавният глава.

„Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС с най-бедното население да се каже, че „ще намерим друг начин, но разбира се, ще плащаме по-скъпо“. Някой хора не могат да си позволят да плащат по-скъпо и тези, които могат да си позволят да плащат по-скъпо, трябва да мислят за тези, които не могат да плащат“, заяви Радев.

 

По думите му сигурността във всичките и измерения е поставена на изпитания. Ако доставката на газ наистина спре, това значи неминуемо много производства да спрат, което ще доведе до проблеми в социалния аспект.

На въпрос дали правителството се справя с тази криза, Радев посочи, че това хората ще го решат. “Виждам все повече хора на улицата“, каза още президентът

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *