Настъплението към Харков: Руската групировка „Север“ унищожава техниката и боеприпасите на противника

Свят

Настъплението към Харков продължава. Руската групировка «Север» унищожава техниката, боеприпасите и пехотата на противника.

В отчаян опит да спре настъплението на руските войски, Генералният щаб на ВСУ прехвърли във Волчанск, който е на пътя към Харков, подразделения от най-елитната 101 отделна бригада, която дотогава е охранявала офиса на украинския президент. Това се е наложило във връзка с катастрофалния недостиг на войници в частите, които опитват да прикрият Харковското направление.

Подразделенията от 101 отделна бригада предприеха опит за контраатака, но, понесоха големи загуби и набързо отстъпиха, за да не бъдат унищожени напълно.

Руските войски продължиха придвижването в цяла Украйна с масирана атака през нощта, а Въздушно-космическите сили на Руската федерация удариха авиобаза на ВСУ и други обекти на врага, натъпкани с боеприпаси.

Тази нощ вражеските обекти бяха атакувани с ударни дронове «Геран». Паралелно с това в 3 часа сутринта бомбардировачи Ту-95 извършиха пускове: малко след това ракетите започнаха да поразяват цели в Украйна.

Атаката на ракетите продължи два часа, а на руските дронове малко повече.

Ракетите поразиха военни обекти в Сумска, Черниговска, Киевска, Черкаска, Полтавска и Виницка области.

Нов удар е извършен по авиобазата на ВСУ в Староконстантиновка в Хмелница област: тя е атакувана от безпилотни летателни апарати и ракети.

Взривове прогърмяха също в Хмелницка, Днепропетровска, Черкаска, Кировоградска, Запорожка, Одеска, Херсонска, Киевска и Виницка области.

Харков бяха извършени  няколко удара по критичната военна инфраструктура, целите са поразени.

Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *