Наши политолози сензационно: Чипове има, но хората се страхуват от тях, защото са малоумни!

България отблизо

Има технически протоколи, които изграждат мост между технологията и мозъка и скоро ще влезем в етичен дебат за това.

Така Андрей Райчев и Георги Харизанов коментираха огромният брой публикации, които заливат социалните мрежи за така нареченото „чипиране“.

Оказва се, че чипирането не е измислица на хората, а реалност. Само че все още, реалност на бъдещето. Така казват, но дали е реалност на бъдещето или на настоящето – никой не знае.

Човек няма нужда да си слага чип в мозъка и да става зомби, за да живее 35% по-дълго. Трябва да се грижим за себе си, да спим, да се движим. С елементарни правила можем да живеем достатъчно дълго.

Западните учени казват, че с постиженията на съвременната медицина човек може без проблеми да доживее до 125 години. А най-смелите прогнози са, че в рамките на нашия живот, проблемът със стареенето ще бъде решен и то не само с чип.

Това коментира в ефира на Нова телевизия Георги Харизанов.

Това, което американецът Илон Мъск прави е, че твърди, че в скоро време ще може да свърже съвременната техника с човешкия мозък. Има технически протоколи, които изграждат мост между технологията и мозъка и скоро ще влезем в етичен дебат за това, коментира той.

Нека хората, които иска да живеят по-дълго, да не чакат на някакъв мозъчен чип, а просто да се грижат по-добре за себе си, допълни Харизанов.

Хората се страхуват от един чип, който ще им помогне да не се разболеят от нещо, защото са малоумни, посочи пък Андрей Райчев, цитиран от Блиц.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *