Наш евродепутат в истерия: Въстанието в България се ръководи от Москва, а целта му е да установи президентска диктатура!

България отблизо

В България няма граждански протест, а опит за държавен преврат чрез „въстание“ инспирирано от Москва. То има лявоекстремистки характер. Това заяви евродепутатът ни Александър Йорданов.

Темата корупция е само параван за истинските цели на организаторите на въстанието – дестабилизацията на страната и задържането й в руската зона на влияние, която е именно зоната на корупцията и на мафията. Правителството предложи решение на кризата – провеждане на избори за Велико народно събрание, което да приеме нова конституция, която да отстрани недостатъците на настоящата, които са известни още от момента на приемането й през 1991 г. Така се дава възможност следващият парламент – Великото народно събрание, да се превърне в парламент на реформите. Нещо повече, премиерът заяви, че е готов да подаде оставка веднага след като парламентът гласува за свикване на Велико народно събрание. До датата на редовните избори остава половин година. Време, което е предостатъчно партиите да мобилизират своите избиратели и да постигнат желания от тях резултат.

Но целта на „въстаниците“ е проруският президент да състави служебно правителство, което да проведе предсрочни избори. Конституцията предвижда такива избори и служебно правителство само в краен случай, т.е. само след като парламентът след три опита не може да състави правителство.

Следователно тази амбиция е абсолютно безмислена, освен ако няма скрит замисъл – установяване на президентска диктатура при разпуснат парламент. Президентът неистово желае да поеме управлението на страната, включително и с помощта на „въстание“. Впрочем, една от последните прояви на „въстаниците“ бе поругаването, чрез боядисване с червена боя и замерване с яйца, на две столични християнски църкви, едната от които съществува от XI век. В заключение, обръщам внимание, че в ЕС върховенство на закона не се постига с „въстание“ или революция. Така се постигаше „върховенство на закона“ само в Съветския съюз. Затова и призовавам всички колеги да осъдят метежа срещу демокрацията в България и срещу демократично избраните институции. Ние трябва да изразим сериозно безпокойство от опитите за дестабилизация на страната. Защото т.нар. въстание не е мирно средство за постигане на демократична цел. Протестите в България нямат нищо общо със защитата на граждански права и свободи и с демократичните европейски ценности. Той е война срещу върховенството на закона и демократичната държава.

 

Tagged

1 thought on “Наш евродепутат в истерия: Въстанието в България се ръководи от Москва, а целта му е да установи президентска диктатура!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *