Престараха се! Опандизиха млад мъж, защото носел…воден пистолет. В ареста са още шестима

България отблизо
Млад мъж-протестиращ е задържан в 1-во РУП за 24 часа, защото в него е открит воден пистолет.

Разследващите описват обстойно веществените доказателства. Защитата на „опасния престъпник“ е поета от адвокат Полина Велчева.  Преди няколко дни един от лидерите на протеста призова хората да се въоръжат с водни пистолети като отпор на водното оръдие, което полицията извади срещу хората на 2-ри септември, пише Фрогнюз.

Междувременно от СДВР излязоха с извънреден брифинг.

Някои от ораторите на протестиращите спекулират с това, което правят полицаите. Това заяви на извънреден брифинг комисар Тони Тодоров, заместник-началник на отдел „Охранителна полиция“ към СДВР. Ето какво каза представител на ведомството: „Желанието на всички е за мирен протест.

До момента имаме 6 задържани лица, а двама са обявени за издирване. 3 лица, които са носили забранени предмети. /И те ли играчки?/

Съгласно закона, те не бяха допуснати вътре, защото не желаеха да ги оставят и са отведени в ареста“, каза той. „Преди протеста направихме щателна проверка и всички уязвими места, които преценихме, че се намират в района. Това, което намерихме, е обезпокояващо“, заяви Тодоров.  „Намерихме доста камъни, струпани на купчини. Не отправям към никого някакви обвинения. Тук наистина има и предмети, останали от вечерта, като стъклени предмети и камъни“, добави той.  „Притеснително е, че беше намерена 10 л. туба с цветна течност – старателно скрита в храст. Пластмасови шишета също с цветна течност и два ножа“, завършиха от там“, каза униформеният. „Ангажирани са достатъчно полицаи, които да се справят с опазването на обществения ред“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *