Невероятен ГАФ: Менда призна, че законът е променен след намесата на Турция!

България отблизо

Искането на Турция да бъдат опростени дълговете на българското мюфгийство бе изненадваща информация. Това заяви пред БНТ председателят на бюджетната комисия в 44-то народно събрание Менда Стоянова.

Тя призна, че от Националната агенция по приходите (НАП) са били започнали процедури по продажба на имоти с цел осребряване на задълженията на това вероизповедание.

Припомняме, промените в Закона за вероизповеданията с искането за опрощаване на дълговете на вероизповеданията засягаше предимно Главното мюфтийство, чиито дългове бяха над 8 млн. лева, а останалите вероизповедения нямаха просрочени задължения.

След обществено недоволство, депутатите приеха, че дълговете няма да се опрощават, а ще се отлагат.

„Приетите промени за отсрочка е правилното решение и едва ли е необходимо да има натиск от Турция за да се стигне до подобно решение. Подобно решение е за всички стопански субекти“, каза Стоянова. „Наложи се да предвидим такава процедура за вероизповеданията“, допълни депутатът от ГЕРБ.

Припомняме, в деня, когато бяха приети окончателните промени в Закона за вероизповеданията, с които се приема, че вероизповеданията могат да получават дарения от чужди държави, и българската държава ще отложи погасяването на задълженията, които има Главното мюфтийство, стана ясно, че е имало намеса от Турция.От Анкара искали да бъдат опростени дълговете на българското Главно мюфтийство, които са около 8 млн. лева.
Запознати уверяваха, че от наеми на имоти Мюфтийството получава около 30 милиона лева годишно.

Информацията за намеса на Турция в българския законодателен процес стана повод външният министър Екатерина Захариева да привика посланика на Турция в България Н. Пр. Хасан Улусой.

Междувременно стана ясно, че от партия ДОСТ са започнали „Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство“. Това стана причина за проверка, поискана от главния прокурор Сотир Цацаров, дали подписката съответства на Конституцията.

Както виждаме, Турция, в съюз с етническите партии ДОСТ и ДПС започна нова атака срещу нас. Управляващите се опитват панически да скрият това, но за зла врага не стана. Понеже огромната част от „политиците“ им са, меко казано, недостатъчно компетентни. И затова Менда Стоянова вместо да си мълчи, изръси истината, че наистина са получили искане от Турция да променят българския Закон за вероизповеданията. И не само да го променят, но и да започне нашата държава да финансира Главно мюфтийство всяка година с по 15 милиона лева. А като капак, разрешават на Турция също да финансира Мюфтийството, без то да се отчита пред българската държава за размера на получените дарения и за това кои са дарителите.

С други думи, ние сме напълно във властта на Турция. И това стана възможно, заради огромното престъпление, което Борисов извърши спрямо България, когато умишлено спря гигантския руски проект „Южен поток“. И не само лиши България от 1 милиард лева годишно за транзитните такси, но и ни постави в робска зависимост от Турция. И сега виждаме плодовете на тези негови престъпления. Турция не само се меси в управлението на родината ни, но и не се свени да обявява това пред целия свят.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *