Невероятна сензация: Елена Йончева прави ПРЕЗИДЕНТСКА партия!

България отблизо

„Българското общество разбра много бързо, че предявените от управляващите обвинения към Елена Йончева бяха  форма на изнудване и политическа репресия“.

Това сподели Росен Карадимов, юрист, преподавател по право и политически анализатор в ефира на Канал 3.

„Не може да се отрече собствената политическа тежест, която Елена Йончева успя да си изгради. Това е мое мнение. И в позициите й, и в подхода, и в поведението“, продължи политологът.

„Нали знаете, че тя не е член на БСП, тя е от гражданската квота. Но вече има собствена подкрепа, собствен кръг на симпатизанти. В този смисъл, възможностите й, нейният потенциал са много по-големи от онова, с което тя се занимава в момента“.

А това, което уплаши управляващите е фактът, че зад нея застана най-голямата, да не кажа и единствената опозиционна партия, която е в подем. Затова нещата изглеждат доста мрачни за управляващите“, обобщи Росен Карадимов, цитиран от Епицентър бг.

За какво намеква Росен Карадимов в този свой анализ?

Ясно е, че думите му водят към неочакван, но логичен извод. Елена Йончева е единственият човек в момента, който има народната подкрепа, за да направи нова партия, близка до президента Румен Радев. Нека си спомним, че проф. Румен Гечев спомена нещо подобно. Че ако се появи нова партийна формация, близка до президента, тя ще е естествен коалиционен партньор на БСП.

Но ако се върнем към думите на Росен Карадимов, Елена Йончева вече има свой кръг симпатизанти, който пътем казано не е никак малък. Със своята безкомпромисна борба, русата фурия успя за кратко време да спечели сърцата на стотици хиляди български граждани.

После, тя е много принципна личност, която държи на обикновените хора и на справедливостта.

Не на последно място е фактът, че тя вече е доказала своята лична смелост. И то не къде да е, а под куршумите на ислямските терористи в Близкия Изток.

Друг неин плюс е, че още с влизането си в политиката тя се изправи срещу аферите, далаверите и наглия грабеж на ГЕРБ в България. Припомняме, че тя най-напред изобличи бившия министър на Борисов, Делян Добрев като извади наяве фактите от аферата „Кумгейт“. После показа на обществеността какво представлява прехвалената гранична ограда на Валери Симеонов, за която бяха похарчени стотици милиони. Накрая, Елена Йончева директно уличи правителството на Борисов и един от неговите министри в корупция. Засега. Със сигурност ще има и други разкрития.

Нека не забравяме още, че лично президентът Радев гласува голямо доверие на Елена Йончева, още при формирането на своя екип. Което означава, че ако русата депутатка направи нова партийна формация, тя ще бъде много близка до президента Румен Радев. И ще получава голяма подкрепа от него.

А що се отнася до коалирането с БСП, Елена Йончева и сега заявява, че само БСП може да свали ГЕРБ от власт. А всички знаем, че президентът Радев бе кандидатура на БСП. Тоест, имаме всички основания да твърдим, че лява България се надига срещу управлението на ГЕРБ. А лява е почти цяла България, с малки изключения на разни търговци, които наричат себе си бизнесмени, както и онези, които забогатяха за една нощ.

Имаме основания да смятаме, че към БСП и евентуалната президентска партия на Елена Йончева ще се присъедини и Атака на Волен Сидеров. Защото програмите им са много близки. Всички тези формации искат връщане на държавата в управлението и в икономиката. Искат възстановяване на българската промишленост и селското стопанство. Искат да се прекрати безпрекословното изпълнение на безумните и унищожителни за България, заповеди на ЕС. Искат възстановяване на дружеските и братски отношения с Русия във всички сфери на политиката и икономиката.

А всичко това го иска и огромната част от българския народ. С други думи, ако Елена Йончева, подпомогната от президента Радев, направи нова партийна формация, тя ще изпълни съкровените желания на българския народ.

И това трябва да стане понеже гласът народен е глас Божий. Значи, ние всички, трябва да поискаме от Елена Йончева да не се помайва, а да създаде новата партия и да отиваме на предсрочни парламентарни избори.

За да да изпратим Борисов и ГЕРБ в пенсия. Веднъж и завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Невероятна сензация: Елена Йончева прави ПРЕЗИДЕНТСКА партия!

    1. Ще подкрепя който е да е, само да се махне завинаги ГЕРБ Борисов шайката

  1. Твърдо съм зад Елена Йончева!
    Но с ужас забелязвам, колко заблудени българи повтарят все една и съща фраза вече години наред -„Че кой друг“и имат предвид, че няма кой друг освен боко тиквата.

  2. Освен Елена Йончева трябва да се привлекат и други хора за борбата срещу шайката разбойници от ГЕРБ и не само тях .Няма да бъде лошо да се създаде и нов Отечествен Фронт срещу диктатурата на бандитите ,разбойниците и чорбаджиите който ограбиха и разсипаха държавата .

  3. Къде е този нов фронд срещу ГЕРБ Борисов отивам да се запиша, безвъзмезно ще работя за тези които ще свалят тази шайка. Дано се обединят коло президента или нещо подобно само да ги свалим за винаги, обаче мошениците не обичат президента и са много. Стига 15 г. Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *