Невероятно: Ето какво направи Каракачанов, заради буен колега!

България отблизо

Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира в кулоарите на парламента  напрежението около избирането на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание.

„Майките защо точно протестират? В християнската идеология има грешка, има и прошка. Колко пъти искат да му отрежат главата? Съжалявам, но мисля, че не са прави. Предложението е на групата, съгласувано е, аз съм дал моето съгласие“, обясни Каракачанов“, цитиран от epicenter.bg.

Или има закон в държавата, или няма. С какво е нарушено нещо? Ние искаме да отнемем правото на някого да говори свободно и дори, когато греши и си понесе отговорността, да продължим цял живот да го гоним. Не смятате ли, че е малко болшевишко? Дайте да го гоним, да видим и децата му, ако случайно работят хубава работа, да ги уволним, защото баща им е казал нещо. Не е редно“, продължи защитата си за Валери Симеонов вицепремиерът.

В коментар на сблъсъка между лидера на БСП и премиера, заради това, че Борисов ползва изключително скъп държавен превоз със самолет, който може да побере над 150 души, за да отиде на една партийна сбирка на ЕНП в столицата на Хърватия, Загреб, Каракачанов обвини Нинова в популизъм.

„Работата на опозицията е да критикува. Тя е права да иска оставката всеки ден. Но не е редно да се използват такива популистки твърдения – защо ходите с държавния самолет. Факт е, че точно тези два самолета бяха купени, когато нейният предшественик управляваше България. А ако утре стане министър-председател тя, вярвате ли, че ще се качи на влака, за да отиде до Загреб? Аз не вярвам. Популизмът трябва да има граници. Естествено е опозицията да използва времето, когато има повече зрители пред телевизорите, да си каже словата“, заключи Каракачанов, .цитиран от epicenter.bg.

Нека първо да кажем на Каракачанов, че майките на деца с увреждания не преследват Валери Симеонов. И не искат да режат ничии глави. Просто се гневят, заради това, че Симеонов бе изгонен през парадния вход, а сега отново иска да влезе във властта, но този път през задните вратички. За краткия си престой в правителството Симеонов показа, че няма мярка на езика си. Да си спомним, че нарече Слави „гологлавия чалгар“, а майките на деца с увреждания квалифицира като „кресливи жени с уж болни деца“. А такъв човек не трябва да влиза повече във властта, понеже се знае, че каквото е на езика, такова е и в ума. Или поне в голяма степен е така. А Валери Симеонов може да продължи да си гледа бизнеса. И да си депутатства. Защо непременно трябва да е отново на такава висока и отговорна позиция?!

А и аргументите на военния министър са йезуитски. Значи, понеже неговият колега Симеонов си е „излежал“ наказанието, това означава, че вече се е поправил и може отново да заеме висока длъжност. Демек, получил си е заслуженото, дайте сега пак да го курдисаме на високо, защото иначе му нарушаваме правата. Само че не е така. За какво трябва човек, който се е доказал като невъздържан, сприхав и буен характер, да го качваме отново на високото?! Може би, за да продължи да подпира Борисов, както Каракачанов прави това?! Или за да продължи с изцепките си?! Да иде утре и да каже на майките, „видяхте ли, че не можете да ме махнете от властта“?! И да продължи да ги тормози?!

Това ли иска Каракачанов?!

А що се отнася до Нинова, там аргументите на вицепремиера просто липсват. И  затова говори за популизъм. Когато даден политик не може да обори противника си с аргументи, той се хваща за популизма. Но тази дума нищо не означава. Понеже, ако „популизъм“ значи да се харесаш на народа, то това го правят всички политици. Те правят всичко възможно, за да се харесат на хората?! За какъв популизъм каканиже тогава Каракачанов?!

Въпросът е дали желанието да се харесаш, е подплатено с някаква добра за хората кауза?! В случая Нинова прави това, за което е избрана опозицията. Критикува властта. И има за какво. Не може Борисов да ходи на партийни сбирки на ЕНП с държавен самолет. Толкова ли няма пари да си наеме чартър?! Както казват обикновените хора, затова партийната субсидия на ГЕРБ си стои 20 милиона, защото те ползват държавни пари дори и за партийните си сбирки в страната и чужбина.

Та такива работи. Народът не е съгласен с Каракачанов. И го спира с един замах.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *