Александър Йорданов: На Балканите се създава втора руска държава!

България отблизо

България трябва да бъде много внимателна с това, което става в Сърбия, каза евродепутатът от ГЕРБ/СДС Александър Йорданов по повод шпионския скандал, в който беше замесена и страната ни. 

За мен е очевидно, че това е част от една стратегия по-скоро на Русия за дестабилизация на региона на Западните Балкани и на Балканите като цяло. Тя има своите основания според Кремъл в смисъл, че руската политика е ясно ориентирана против приемането на нови страни членки на НАТО от този регион и против членството на страните от този регион в Европейския съюз“, коментира той пред БНТ.

Според него ще бъдем свидетели, включително и в следващите години, на най-различни операции – и на разузнавателните служби, и на политиците, които ще целят да създават конфликти между нашите страни и между гражданите дори.

Йорданов предупреди, че държавата ни с повишено внимание трябва да следи ситуацията.

„Тук имаме опит с неща, които вършат вътре в Сърбия руските специални служби заедно с руските политици да се прехвърлят като негатив на България, да бъде обвинена България. Ние трябва да бъдем много внимателни и с голяма тревога да следим това, което става в Сърбия, защото на официално равнище там понякога има едно желание за членство в Европейския съюз, но същевременно става дума за една крайно националистическа политика, която е агресивна“ изтъкна още евродепутатът.

По думите му, под покривалото на тезата за неутралитет, практически тук се създава една втора руска държава на Балканите. Последният факт беше очевиден именно с провеждането на военни учения на 100 км от българската граница, в Ниш.
Александър Йорданов предупреди, че сърбите трябва да бъдат много внимателни, когато обвиняват България, защото ключът за тяхното членство в ЕС бил България./Източник news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *