Невероятно: Тереза Мей опита да се настани до Владимир Путин! Ето какво се случи! Ще онемеете!

Свят

Изгонената за некадърност от премиерския пост в Британия Тереза Мей, си помисли, че може да остане в историята, ако нейното име се свърже по някакъв начин с името на обичания от цял свят руски лидер Владимир Путин.

Разбира се, това не е възможно, понеже разликата между двамата е толкова огромна, колкото е разстоянието от Земята до Луната.

Въпреки това и сигурно, без да съзнава тази разлика, злополучната премиерка реши да пробва да се настани до Владимир Путин като започна да сипе грозни и естествено безпочвени обвинения срещу харизматичния руски лидер.

В последната си реч пред Кралския институт Чатъм Хаус, бившата учителка по история най-напред започна да развива свои „теории“, коя от коя по-неиздържани и смехотворни. Тя започна доста отдалеч като най-нагло нарече „популистки“, народните движения в европейските  страни срещу заливащата ги вълна от мигранти и все по-нарастващия диктат на ЕС спрямо страните-членки. Диктат, чиято крайна цел е да превърне националните държави в някакви щати или географски области, които нямат свои традиции и история. Защото традицията им ще започва и ще завършва в Брюксел.

Тези движения, които вече стават и първи или втори партии в националните парламенти, бодат очите на бившата английска премиерка, понеже и тя май започна да се причислява към глобалисткия елит, който се облизва като доволен котарак и се кани да управлява Европа и света. Или поне онова, което ще остане от тях след „победата“ на транснационалните корпорации над човечеството.

Само че Тереза Мей и подобните на нея не отчитат факта, че геополитическите реалии в света се промениха коренно. И това стана, заради появата на Владимир Путин. Той не само възроди Русия, но е на път да възроди и света. Защото предвиди появата на народния гняв срещу опитите на глобалния капитализъм да унищожи държавите в Европа и света. Както и техните традиции.

И именно Владимир Путин посочи без излишен апломб, но достатъчно твърдо и безапелационно, че времето на либералния капиталистически глобализъм е свършило. Техният експеримент и опитът им да разрушат националните държави, да ликвидират народите и техните традиции, се провали с гръм и трясък. Защото повсеместно, в цяла Европа и света, независимо колко дълго са живели като капиталистически държави, народите и техните елити обърнаха гръб на глобализма, който ги обричаше на тотално заличаване.

И истината е, че не Русия или Владимир Путин провалиха глобалистите. Точно обратното. Те се провалиха сами, защото поискаха да налапат целия свят. И да го унищожат, оставяйки само малка част от народите като обслужващ персонал и роби на новите „богове“. Е, историята помни и други такива провалени „експерименти“. Юлий Цезар и Наполеон също се смятаха за полубогове. Но се провалиха в своята мечта да завладеят света, да го унищожат, а остатъците да устроят по „свой образ и подобие“.

Така че нека Тереза Мей да не скача срещу Владимир Путин, а да си припомни от историята, която уж е нейна специалност, че „всичко тече, всичко се променя и нищо не остава непроменено“. Да си припомни, че преди да се провали глобализмът, най-напред се провали неговият идеолог Франсис Фукуяма, който се опита преди двадесетина години да обяви „края на историята“. И само преди няколко години  бе принуден да признае, че той е сгрешил. Че историята продължава своя ход и човечеството се развива към нов вид сътрудничество между държавите и народите. Сътрудничество, което отхвърля капиталистическия „закон на джунглата“. И въздига като върховен принцип взаимното зачитане на интересите и традициите на отделните, дори и най-малки народи. И това се случва въпреки желанията и намеренията на либералния капиталистически глобализъм да поробят и унищожат света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Невероятно: Тереза Мей опита да се настани до Владимир Путин! Ето какво се случи! Ще онемеете!

  1. Истината. Нет
    Поне пишете ИСТИНАТА.
    Тереза Мей не е изгонена поради некадърност!!! Беше принудена да се оттегли заради голямото лоби за Брекзит без сделка , начело с Джонсън, подкрепян от Тръмп!!!! Тръмп не иска Великобритания да 3 обвързана твърде много с Европа! Тръмп 7ска да направи ЮК американска колония!!! Даже иска да приватизира Националната Здравна Служба!!! Това се случва в момента на острова! ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!!!

    1. Да появи се информация за Тръмп и NHS но дали ще му позволят. Ако пък стане англичаните ще се надигнат те и без това не обичат Тръмп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *