Невероятно! Цветанов спасил президента Радев от…корупция

България отблизо

Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се преговоря със САЩ за нов тип боен самолет – изтребител F-16, е експертно.

Това каза в студиото на „Тази сутрин” лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че предстои да започне съгласувателна процедура, която ще продължи около 14 дни и на следващото заседание на Министерски съвет ще се вземе решение.

„Очаквам в рамките на януари месец този дебат да бъде приключен в рамките на българския парламент. Изборът за F-16 е най-добър от стратегическа гледна точка за защита на националната сигурност. Да погледнем страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16”, каза Цветанов.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ посочи, че в Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред „Грипен”.

„За тях президентът Радев много алармираше и защитаваше. В служебния кабинет направиха една непрозрачна процедура, за да може правителството, назначено от Румен Радев да избере „Грипен” и да елиминира всички останали”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов добави многозначително,  че в Чехия се водело дело срещу висш държавен чиновник за корупция във връзка с оферта за шведските самолети.

Нима намеквате, че нашият президент е бил на път да се корумпира, предлагайки тях, засече го Жени Марчева.

Нищо не намеквам, побърза да се оправдае Цветанов и да замаже гафа.

Но хитро хвърли бомбата в публичното пространство.

След което продължи да хвали американските военни самолети.

Всички знаят, че Радев няма как да влезе в графата на заподозрените, тъй като не участва в сделката, а само даде експертното си мнение и то за пръв път още преди да стане президент.

Атаката към него обаче продължава по всички фронтове и на принципа „ако мине“. И ако някой шаран се улови на пропагандата.

Тази седмица държавният глава Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание промените в Наказателния кодекс, свързани с отлагането до 48 часа за уведомяване при задържане на лице. Цветанов каза, че те се налагат заради европейски разпоредби и ветото е прибързано и безсмислено.

„2014 г. след терористичния акт в Париж всичките европейски държави приеха тази директива. От 2018 г. тече наказателна процедура към страната ни. Никъде не се говори за „таен арест”. От самото начало на задържането непълнолетният има възможност да се възползва от правна защита. Ако дете на 15 години е преносител на взривни вещества или негов близък го е включил в схема за разпространение на наркотици, какъв е проблемът тези роднини да не бъдат уведомени за задържането на лицето?”, посочи Цветанов.

И допълни, че президентът отново се опитва да си вдига рейтинга, като се намесва по болни за обществото въпроси и пречи на депутатите да си гледат работата.

В същото време, докато Цецо е на амбразурата и хвърля обвинения по президента, Борисов странно мълчи.

Tagged

2 thoughts on “Невероятно! Цветанов спасил президента Радев от…корупция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *