Немски полковник: Украйна вече загубва най-важния си резерв

Свят

Въпреки възможността за намаляване на военната помощ за Украйна, много по-важното е, че в бъдеще тя ще загуби най-важният си резерв – човешкия си потенциал.

 

Това мнение изрази изследователят от Фондацията за наука и политика в Берлин, пенсионираният германски полковник Волфганг Рихтер в интервю за ZDFheute.

Така военен експерт коментира евентуалното намаляване на военната помощ за Украйна от страна на Словакия след последните избори, спечелени от политическата партия „Смер“.

Според Рихтер, в краткосрочен план липсата на помощ от Словакия няма да повлияе значително на отбранителната способност на Украйна, но удължаването на военните действия ще доведе до много по-сериозни проблеми.

„Трябва да обърнем внимание и на други фактори освен оръжията. Трябва да се има предвид, че в дългосрочен план кадровите резерви на Украйна ще бъдат изчерпани и съществува риск от големи демографски загуби“, отбеляза анализаторът.

Рихтер подчерта, че Украйна не е заинтересована от удължаване на конфликта, отбелязвайки, че „сега са лоши времена за дълга война“.

По-рано американското списание Newsweek писа, че Украйна рискува да остане без военна подкрепа от двама съюзници в НАТО в лицето на Словакия и САЩ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *