НЕОЧАКВАНО и СЕНЗАЦИОННО: Делян Добрев ОБВИНИ Борисов в ЛЪЖА! Вижте за КАКВО! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

България отблизо

Вчера, по време на заседание на парламентарната комисия по енергетика,  купувачът на ЧЕЗ България Гинка Върбакова и нейният екип разкриха подробности около сделката, която скандализира цяла България и Чехия. Както и ръководството на Евросъюза, доколкото страната ни пое преди месец председателството на ЕС.

Оповестените подробности бяха съобщени за медиите от Делян Добрев, който е и шеф на енергийната комисия в парламента. Това стана в ефира на btv, след приключване на заседанието.

По думите на Делян Добрев, цитирани от blitz.bg, Държавната агенция за национална сигурност/ДАНС/ и Държавната агенция за разузнаване/ДАР/ са следили процеса в последната една година и знаят кои са участниците. Те имаха информация, твърди още Добрев, за конкретните оферти на участниците, дори не окончателните, а по време на самия процес на даване.

Какво излиза от думите на Делян Добрев? Ами излиза, че ДАНС и ДАР, които са на пряко подчинение на Министерския съвет и техният състав се назначава от премиера, са „следили“ цяла година, готвещата се сделка за продажба на най-голямото електроразпределително предприятие в България ЧЕЗ и нищо не са казали на Бойко Борисов.?!

Те са знаели, кои са участниците в сделката, знаели са конкретните оферти, но са запазили „тайната“ за себе си. И отново нищо не са казали нито на премиера, нито на някой от членовете на правителството?!

Службите за национална сигурност и разузнавачите са знаели, че се готви продажба на ЧЕЗ България. И то на малка и неизвестна фирма, която няма нито пари, нито опит в ръководенето на такова огромно енергопредприятие и не са казали нищо на своя принципал Борисов?!

Разбира се, че това не е възможно и службите са дали информацията, с която разполагат, и на Борисов и на правителството. Това го потвърждава и самият Делян Добрев. Според него, ДАНС са дали общо 4 справки в различните ведомства, но вече била готова и друга конкретна справка, свързана със задачите, които премиерът бил възложил.

Ако това, което казва Добрев е вярно, то означава, че премиерът Борисов се е опитвал още от самото начало да заблуждава българската общественост. Така се обяснява и светкавичната реакция на Борисов да поиска оставката на Теменужка Петкова, още преди да е имал време да разбере каква всъщност е сделката. И заплашва ли по някакъв начин правителството.

Има и други любопитни неща около тази „сделка“. И това е начинът на финансиране. Делян Добрев съобщава, цитиран от blitz.bg, че купуването на ЧЕЗ щяло да се извърши по следната схема. 30% от сумата щели да дадат акционери, а останалите 70% щели да се осигурят от банки.

Работата е там, че никой още не знае кои са акционерите и кои са банките. Добрев казва само, че две от седемте компании на ЧЕЗ, които се купуват,  били публични. И затова техните акции се търгували на Българската фондова борса. А основни акционери в тези две компании на ЧЕЗ, били пенсионните дружества в България.

Добрев, обаче, нищо не казва за акционерите в останалите 5 от общо 7 компании на ЧЕЗ България, които се купуват от Гинка Върбакова. Шефът на енергийната комисия в парламента добавя още, че имало международен консорциум от банки, който щял да даде 70% от парите за покупката на ЧЕЗ. Но, по думите на Добрев, кои са банките в този консорциум все още никой не знае.

Следователно това, което в момента се знае е, че някой ще даде пари на Гинка Върбакова да купи ЧЕЗ България. И че нейната фирма май вече не е нейна собственост, а е на акционерите и банките, които ще плащат покупката. Но тези акционери и банки са неизвестни за хората.

Именно тази неизвестност около продажбата на най-голямото ни енергийно дружество породи скандала, който се вихри в страната.

Тази неизвестност поражда и съмненията, че Борисов, Пеевски и сие, може и да са участници или акционери. Или купувачи на ЧЕЗ?

С други думи – вихри се поредната огромна далавера със знанието на правителството и Борисов. И понеже е далавера, за нея лъжат всички. И Борисов, и неговите пудели.

Но понеже лъжат, непрекъснато се оплитат в лъжите си. И без да искат разкриват кой и за какво лъже.

Но всички знаем, че на лъжата краката са къси. И че лъжливото овчарче загива, защото никой не иска да му се довери. Нито своите, нито чуждите.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “НЕОЧАКВАНО и СЕНЗАЦИОННО: Делян Добрев ОБВИНИ Борисов в ЛЪЖА! Вижте за КАКВО! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

  1. Темерутът, Боко Тиквов, нищо не може да го засегне! Спомнете си казуса „Ало, Танов“. Записът изследван във Франция показа, че е автентичен! Боко каза, че НЕ е!

  2. Хе, хе!.. Предположения! Ми и аз, ако знам как ще се развият събитията ще играя! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *