Никой не може да го спре: Лавров прелетя спокойно над неприятелски страни

Свят

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк за заседанията на Съвета за сигурност на ООН, посветени на Близкия изток и Украйна.

 

Самолетът на външния министър е измина разстоянието от Москва до Съединените щати по северния маршрут, прелитайки над неприятелски страни за 12:45 часа. По време на полета не е имало непредвидени обстоятелства, предават световните агенции.

Всъщност никоя от държавите, над които прелетя самолетът на руския външен министър не се осмели да го спре или да му попречи по някакъв начин.

Страхопочитанието към Русия вече действа с пълна сила.

Уточнява се, че всички журналисти, придружаващи Лавров в САЩ, са получили визи без ограничение за пътуване от 25 мили, както беше през септември миналата година по време на сесията на Общото събрание на ООН. Сега руските журналисти могат да пътуват навсякъде в САЩ и да вземат интервюта.

Припомняме, че през септември миналата година американското консулство в Москва издаде на журналистите виза C2, която им позволяваше да пътуват до Съединените щати „с цел незабавен и непрекъснат транзит до централата на ООН“. Това ограничаваше руските медии до 40 км от центъра на Ню Йорк и не можеха да посетят Вашингтон за интервюта.

Лавров ще бъде в Ню Йорк от 22 до 24 януари, за да участва лично в дебатите на Съвета за сигурност на ООН за Близкия изток и срещата за Украйна. Очакват се и няколко двустранни срещи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *