Николай Малинов: Братските връзки с Русия са не само стратегически, но и съдбоносни за България!

България отблизо

Нашата страна е на дъното на всички класации по доходи, конкурентоспособност, образованост, обществено здраве, демографско възпроизводство.

Фактът на драматичното българско изоставане, обаче, не представлява за управляващите елити предмет за размисъл, обсъждане и конструиране на управленска политика, способна да генерира догонващо развитие.

Така започва платформата за възраждане на България, председателят на политическа партия „Възраждане на Отечеството“ Николай Малинов.

Ето и най-важното накратко:

Антинационалната олигархична политика на управляващите води до разпад на базови обществени връзки и отношения, като по този начин осигурява на политическата върхушка безпроблемно съществуване в условията на безконтролно и безнаказано управление.

Точно затова са налице ясни симптоми за дълбоко и неприкрито отчуждение на народа спрямо сега действащата в България политическа система. Затова ние представяме здрави и ясни основи, цели и посоки, в които да се развива българската държава и които да са широко подкрепени и припознати от българския народ.

В този бурен и хаотичен свят, единствената здрава основа, на която можем да стъпим са братските отношенията между България и Русия. Нещо повече. Трябва да подчертаем, че тяхното състояние има специално, стратегическо и дори съдбоносно значение за България.

България е въвлечена в нова студена, икономическа, информационна и кибер война срещу Русия, което е пагубно за националните ни интереси. Но за определени социални групи, политици, НПО-та и сайтове, русофобията е основата върху която те живеят, и получават пари и привилегии.

България няма бъдеще без пълноценно партньорство с братския руски народ и неговата държава. България е свързана исторически, културно и цивилизационно с Русия и разкъсването на връзките ни с нея ще се окаже фатално за нашата страна, за нашия народ, за нашите бъдещи поколения. На България й е нужно, не просто, по-малко враждебно отношение към Русия. На България е необходимо пълноценно и трайно сътрудничество с Русия, и в икономиката, и в културата, и в сферата на сигурността.

Нашата позиция е ясна:

Всякакви опити България да бъде въвлечена в каквито и да е форми на враждебност спрямо Русия са пагубни за националните ни интереси 

България и НАТО

За нас НАТО е агресивна военна структура, която защитава преди всичко американските геополитически и икономически интереси. Днес в Европа нейната главна, ако не и единствена функция, е да заплашва Русия под предлог, че взима необходими мерки срещу евентуална руска агресия. Имайки предвид географската близост на България до Русия, това поведение на НАТО създава рискове за страната ни и превръща България в прифронтова държава.

Русия не застрашава нито България, нито която и да е било друга страна – членка на Алианса. Това прави НАТО излишна от отбранителна гледна точка.

За България е жизнено необходимо да си постави за цел:

Поетапно излизане от военните структури на НАТО и провеждане на линия за дистанциране от военната политика на Алианса срещу Русия.

 Осигуряване на модерна защита на националната сигурност от външни заплахи.

Известно е, че у българския народ има притеснения за нарушаване на териториалната ни цялост единствено от Турция. Тези притеснения не са голословни – те израстват от редица постановки на неоосманизма, твърде близък до управляващите кръгове на южната ни съседка. Убедени сме, че ако провеждаме балансирана външна политика, възпираща НАТО да застрашава от българска територия Русия, тогава именно Руската федерация ще бъде най-големият гарант за териториалната цялост на православна България.

България и Европейският съюз

Позицията на управляващите, които на всяка крачка повтарят “ние следваме политиките на ЕС”, е изключително удобна за тях, но всъщност цели да прехвърли отговорността за голям кръг жизненоважни за страната ни решения, върху ръководството на Евросъюза. Ние не сме членове на ЕС, за да изпълняваме като слуги, политики, родени в Германия, Франция или която и да е страна – членка. Ние сме пълноценни членове на Съюза. Управляващите неглижират този факт. И се страхуват да формулират собствени български интереси и българска национална политика, която да движи държавата напред, без значение, дали сме членове на ЕС или не.

Ние трябва категорично да кажем, че правилата на Европейския съюз, които днес отреждат на малките страни подчинена роля, ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ.

Ще участваме само в Европа на силни и суверенни държави, които не са колонии на някакъв анонимен център. Ние, от партия „Възраждане на Отечеството“ сме за активно сътрудничество с всички европейски страни, с Русия, Китай, Индия, латиноамериканските и арабските страни, и т.н.

Ако се окаже невъзможно демократизирането на европейските правила, България трябва да постави на дневен ред въпроса за смисъла от своето членство в ЕС и да влезе в ПРОЦЕДУРА ЗА НАПУСКАНЕ на този съюз.

Национален суверенитет и достойнство

Защитата на националния суверенитет разбираме като отказ България да се държи като колониална държава. На първо място това означава България да не позволява нито да бъде въвличана в чужди конфликти, нито да бъде превръщана в средство за отстояване на чужди интереси.

Недопустимо е разполагането на ядрено оръжие В България и на Балканите.

Недопустимо е съществуването на чужди военни бази и чужди военни формирования на територията и в акваторията на Р. България.

Недопустимо е страната ни да бъде превръщана в прифронтова държава, мишена на чужди ракети.

Ние сме за провеждането на национален референдум, с който България да бъде обявена за „зона на мира“ .

Главният смисъл на участието ни във властта е радикална промяна в поведението на българската държава.

Радикално трябва да се промени външната политика на България.

Българската държава няма перспективи ако слугува на чужди интереси.

Българският народ знае и българската власт трябва да разбере, че България е по-силна заедно с Русия, а не заедно с НАТО и ЕС.

Вижте повече от Програма на партия „Възраждане на Отечеството“ с председател Николай Малинов.

Tagged

1 thought on “Николай Малинов: Братските връзки с Русия са не само стратегически, но и съдбоносни за България!

  1. Това го наби в кухите глави на тези ,които ни управляват !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *