Николай Малинов пред голяма руска медия: България подкрепя Русия, а не измишльотините на властта!

България отблизо

Предлагаме ви интервю на Николай Малинов за една от най-големите руски медии ФАН ( Федерална агенция за новини). в което лидерът на партия „Възраждане на Отечеството“ измива очите ни пред хората в Русия и им помага да разберат, че особено в тези трудни и преломни моменти българите искрено подкрепят Русия и руския народ в тяхната битка срещу злото в Украйна и света.

Специалната операция по демилитаризиране на Украйна, пише руската Федерална агенция за новини, раздели световната общност на два лагера: някои разкритикуваха Москва и призоваха за по-строги санкции, докато други, напротив, подкрепиха Кремъл и поискаха да се изчисти „незалежната“ от националисти.

Открояват се обаче държавите, в които властите действат с откровена антируска реторика. Прави впечатление, че по-голямата част от населението им симпатизира на президента на Русия Владимир Путин. България е пример за такава държава, пишат колегите от  изданието в началото на материала.

Кореспондентът от международната редакция на руската Федерална агенция за новини разговаря с лидера на българското национално движение „Русофили“ и бивш депутат в българския парламент Николай Малинов.

Народна подкрепа

— Николай, как хората в България реагираха на началото на руската спецоперация по демилитаризация на Украйна?

— Всички социологически проучвания, които се появяват и веднага се блокират, показват, че от 82 до 88% от жителите на България говорят за нежеланието си да участват в санкционния натиск върху Русия, за нежеланието си да доставят оръжие на Украйна, дори нашият президент каза това.
Като цяло виждам огромна помощ, която идва от Червения кръст, често хората даряват хуманитарна помощ, при условие че тя е разпределена справедливо между Донецката и Луганската народни републики, както и между частта от Украйна, която е под управлението на Зеленски. Не знам дали се прави или не, но това е изискване.

Проведоха се вече три митинга в подкрепа на руската спецоперация, имаше акции, на които българите призоваваха за мирно урегулиране на конфликта. Може да се припомни и събитието, когато премиерът беше замерян със сняг заради антируската си реторика.

 

Освен това бих искал да отбележа факта, че ние като партия, която аз ръководя, «Русофили за възраждане на Отечеството, вече повече от година поставяме на първо място темата за мира.
И отначало народът не разбираше, не знаеше какво се случва в Донецк и Луганск. Опитахме се, разбира се, да пробием, но при пълния монопол на западните медии е много трудно да се говори за страданията на хората от ЛДНР.

На 23 февруари нашата партия поздрави народните републики с признанието от Русия, още преди началото на спецоперацията.

— Може ли да се каже, че истинското обществено мнение на българите се различава от това, което представят прозападните медии?

 

Със сигурност. Дори сравних, което много не се хареса на нашите медии, руската спецоперация с Априлското въстание в България през 1876 г., когато турците изклаха над 30 000 българи. Инцидентът става една от причините за руско-турската война от 1877-1878 г. И това сравнение вбеси нашите медии.

Но в крайна сметка турците изклаха населението на България и по същия начин може да се разглежда „суверенна” Украйна, която просто унищожава рускоезичното население.

И го казвам като човек, завършил Киевския университет, завършил руското, 84-то училище в Киев, който е учил в столицата 14 години. Така че аз познавам Украйна и винаги съм усещал този национализъм върху себе си и дори тогава, в началото на 90-те, хората бяха разделени на националисти и интернационалисти.

Прозападна политика на властите

 

— Николай, защо официална София се придържа към откровена антируска реторика? С какво е свързана тя?

— С това, че такива власти идват в България. Понякога ми е много трудно да обясня това и давам пример с Украйна.
Тук често ни казват, казват, що за „русофили” сме, ако имаме русофобски власти. Но Киев беше оглавен от русофоби, въпреки факта, че половината от населението изобщо не говори украински. Така че всичко това е резултат от политическите технологии, работата на прозападните медии, в това се инвестират колосални пари.

Опитваме се чрез развитие на отношенията между църквите, чрез развитие на отношенията между парламентите, чрез народната дипломация.

 

Арестуваха ни 16 души, ние се опитваме да правим всичко възможно, организираме митинги, събори, конференции, колоквиуми, кръгли маси, издаваме книги, строим нови паметници и подържаме старите. Нито един паметник на Александър II не е пипнат у нас. Имаме много паметници на руски генерали, освободили България, така че моите сънародници имат разбиране какво е направила Русия за нас.

Така че нашия народ има съвсем различна позиция от позицията на властите и техните измишльотини за Русия.
Но тук също си струва да се каже, че министърът на отбраната беше уволнен, защото изрази мнение, различно от основната линия на поведение ( която се изисква от България- бел.ред) Главата на военното ведомство категорично отказа да прехвърли самолети на въоръжените сили на Украйна, освен това той категорично отказа да нарече специалната операция на Русия с думата «война». За това той се разплати с поста си. Това се случи буквално преди две седмици.

 

Освен това българският президент също се опитва да говори неутрално и по-балансирано. Но очевидно на този вектор, на тези политици не им стигат сили. Въпреки че самият аз съм такъв, вече три седмици не ме пускат на нито един телевизионен канал. Първо се случи два пъти, направиха грешка, дадоха дума(смее се) и след това ме сложиха в черния списък. Не дават да се говори въобще.
И у нас спряха RT, но все пак успяхме да запазим излъчването на руската телевизия в България с определени, законови стъпки, което дава огромна рефлексия и се отразява сериозно на общественото мнение. Хората гледат програми, редовно четат руски телеграм канали, които все още не са заглушени. Затова се опитваме да разпространяваме истината по всякакъв възможен начин.

 

И в тази връзка съм благодарен на Вашето издание, тъй като интервюто ми ще се разпространи във всички наши групи във Facebook, където има стотици хиляди хора, чрез всички информационни канали, така че всички хора да получават правдива информация.

 

— Като цяло, колективният Запад има ли нещо общо с конфликта в Украйна? Можем ли да кажем, че САЩ и НАТО провокираха Русия и създадоха условия тя да започне?

— Отдавна говоря и ще продължавам да повтарям: колективният Запад иска война между Украйна и Русия до последния украинец.
Този сценарий лежи на повърхността, той не се е появил вчера и САЩ ще продължават да наливат масло в огъня. Което е много жалко, защото Европа ще пострада най-много. Сега те мислят да преминат към плащане на ресурси в рубли или не. Но точно в този момент гладът, който идва в Африка, просто ще засипе Европа с бедни хора. Освен това бежанците няма къде да бягат, освен в ЕС.

Америка и Англия не приемат украински бежанци, те са хитри.

И какво се получава? Първата световна война се води на територията на Европа, Втората световна война също се води на територията на Европа. Така че, като говорим за колективния Запад, е необходимо да го разделим на по-малък брат – Европа и големия хегемон, който просто налага своята воля – САЩ.
Разбира се, има опити за съпротива на Вашингтон, но това завършва с уволнения на министъра на отбраната, това завършва с опити за маргинализиране на мнението на неудобните политици.

 

Най-голямата беда е в друго, братци. Когато приключи целият този кошмар в Украйна, желязната завеса ще стане още по-плътна, още по-висока. И ще бъде още по-зле и още по-трудно за политици като мен.

Русия ще победи

 

— Не се ли страхувате, че ще започнат да ви преследват?

 

— Те преследванията не са и спирали. Постоянно ме влачат по съдилищата, едното обвинение е 15 години затвор, другото 8. Едното за държавна измяна, другото за шпионаж в полза на Русия. Ние се съпротивляваме, борим се, продължаваме да осъществяваме дейността си в рамките на закона.
За съжаление законът все повече накърнява правата ни. Европа върви към нацизма. Денацификацията на Украйна ще приключи, ще дойде ред на денацификацията на Европа. Тоест или ще попаднем под този нацизъм, или ще се съпротивляваме в рамките на възможното.

 

Как мислите, че може да приключи конфликтът в Украйна?

 

— Само с победата на Русия. Друго мнение не може да има. От първия ден на спецоперацията казвам, че руските войници ще бъдат посрещани с цветя в освободените от нацистите територии. Хората ще заживеят мирен и спокоен живот. Това е ясно.

Ще завърши с това, с което завърши през 1945 г. в Берлин – с денацификацията на Германия.

И видео от митинг в подкрепа на Русия!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *