Ренета Инджова: Управниците клатят народа за пореден път. Бедните ще обеднеят, богатите ще забогатеят от играта с еврото!

България отблизо
От борба ”за” и ”против” борда да не останем зад борда. Ако сега започне обръщане на левовете в евро, това ще е игра, изгодна за бизнесмени, банкери и за властта, която разполага с огромен фискален и валутен резерв. Но не и за народа.
Ако Борисов, в този сандвич , в който се е поставил, му заръчат да върви в друга посока?

Това каза пред bTV бившият служебен премиер Ренета Инджова и добави, че валутният борд е играл ролята на усмирителна риза.

 

„Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе, а пък сега му спряха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго“, коментира още Ренета Инджова.

 

„Онова, което в петък бе прието, е нещо, което обслужва едни специфични интереси да си поиграем малко на хазарт. Играенето на хазарт от бедни хора обаче води до техния крах“,

 

„Законотворецът реши по един инкриминиран начин да въведе поправка, която с нищо не е по-строга от онова, което вече съществува като регламент“, на мнение е тя.

 

Летим като пеперудки и си говорим за неща, които създават допълнителни трусове. Липсват макроикономстите, които да обяснят психолоческите последици от това говорене, което се случва в момента.

 

На въпрос как Васил Божков се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, Ренета Инджова заяви, че чадърът над него е свит от този, който го държи. Арогантното на поведението на властите е, че сигурно до предишния ден са били в същата тази концесия и са държали чадъра. „Чадърът никога не го държи този, който върви. Този, който го държи, казва: „Стига толкова, купонът свърши“, каза тя, допълвайки, че става въпрос за смяна с други лица.

 

Не е възможно ако тези които са в комисията и тези които са в държавата са едно и също, няма как иначе да не влязат 500 милиона.

 

До скоро забогатяването на хората, които ни показват сега, беше невидимо. Влизането в политическия живот на тези хора размества пластовете. Предстои смяна на местата.

 

Действията по инвенцията на САЩ е с намерение да се влезе в дълбините на процесите. Вероятно се цели като се хванеш най-лесния и най-показващия се край плетката да започне да се разплита.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *