Николай Нанков крои шапка на Лиляна Павлова! Иска да я вкара в ЗАТВОРА! Вижте причината!

България отблизо

Преди няколко дни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, в ефира на Нова телевизия се опита да прехвърли на свои съпартийци, вината за асфалта менте, поставен на пътя София – Своге, където загинаха 17 души.

Той заяви, че сега не трябвало да говорим за поддръжката на пътя и за дефектите при неговото изпълнение, а защо той бил възложен за изпълнение по този начин.

Министърът храбро обяснява, цитиран от dnesplus.bg, че през 2011 г. е бил подписан договор за ремонт на този участък от пътя София – Своге, където стана ужасната катастрофа, а през 2014 г. е бил положен и опасния за движението асфалт.

Защо Нанков влиза в ролята на храбрия войник Швейк? Ами много просто. Защото и през 2011 г., и през 2014 г. министър на регионалното развитие и благоустройството е бил не той, а…неговата „съпартийка“ Лиляна Павлова.

Следователно, тя, а не той, трябва да отговаря за золумите, които пуделите на Борисов сътвориха по пътищата и навсякъде в страната. Това е подтекстът на неговото „съобщение“ по Нова телевизия. Което означава, че „джентълмени“ в редиците на американизираните гербери няма. Останал е само страхът. И неистовото желание да спасиш себе си. На всяка цена.

Този простичък факт, говори по-ясно и от документ. Герберите не могат вече да се оправят в собствените си далавери. А още се натискат да управляват държава. И понеже аферите им са много, всеки гледа да спаси най-напред себе си. И, разбира се, да натопи другия. Така започва самоизяждането в редиците на ГЕРБ.

Но…след като е започнал с „разкритията“ кой е виновен за катастрофата, министър Нанков трябва да спомене и един ужасен за себе си факт. През 2016 г., когато този участък от пътя е бил приет и пуснат в експлоатация, на поста министър на регионалното развитие и благоустройството е бил…самия той.

Но министър Нанков отново бърза да си сложи яка тенекия. Този участък от пътя, „по необясними причини“, бил пуснат в експлоатация две години след полагането на асфалта. После, ремонтът бил приет от 20 членна държавна комисия без нито една забележка. И следователно, той, министър Нанков няма никаква намеса и никаква вина.

Притеснителното в случая, според министъра, било, че веднага след откриването на отсечката, там зачестили пътно-транспортните произшествия.

И като капак, добавя, че виждате ли, „комунистическите технологии“ му пречели да направи хубави пътища в България. На Борисов и неговите пудели все комунизмът им пречи. Като на калпавия моряк, водораслите.

Без да имаме намерение да оневиняваме Лиляна Павлова, за която следствените органи трябва да се произнесат, ще посочим, че министър Нанков трябва да е наясно с едно важно нещо. Той е поставен на поста министър, не за да реже лентички като шефа си Борисов, а да контролира работата на тези комисии. Особено, когато се приема завършен проект. А когато става дума за ремонт на пътно платно, контролът трябва да е сто пъти по-строг, като се има предвид непрекъснатите ПТП-та по времето на Кабинетите „Борисов“.

Ще добавим само, че ако Николай Нанков е бил длъжен стриктно да контролира пътните ремонти, защото това е важна част от работата му, то същото е трябвало да върши по отношение на него, шефът му – премиерът Борисов. Само че нито единият, нито другият са си свършили работата, както трябва.

А в резултат на тяхното безхаберие и евентуална корупция, загиват трагично 17 души. Трябвало е да се предприемат допълнителни проверки, защото Николай Нанков признава за притеснителен фактът, че 20 членна комисия е приела ремонта без нито една забележка. Ами като се е притеснил, да е наредил допълнителна проверка. Ама не! По лесно е да се ходи по коктейли.

За да обобщим, ще кажем, че шофьорът на автобуса има вина. Но много по-голяма е вината на премиер, министри и експерти, които получават огромни заплати от бюджета, но създават атмосфера на безхаберие в държавата.

Защото, както казва нашия народ, „Рибата се вмирисва от главата“. И защото винаги се търси и намира вината на дребните риби. А „ръководителите“ винаги се измъкват.

Без дори да понесат поне политическа отговорност. И да си подадат оставките. И не само един министър. А целият кабинет. Вкупом.

Защото вече твърде дълго „управляваха“. И твърде много престъпления сътвориха. Затова не трябва да ги търпим повече!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Николай Нанков крои шапка на Лиляна Павлова! Иска да я вкара в ЗАТВОРА! Вижте причината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *