Ренета Инджова започва гладна стачка в подкрепа на Босия, още 90 души тръгват боси

България отблизо

90 души започват щафетна и ефективна гладна стачка на 1 септември в подкрепа на Николай Колев-Босия.

Гладната стачка се подема от хора основно от Родопите. Към тях се присъединяват и шестима души от Старозагорска област.  Гладната стачка се води от Айдън Даил и е подкрепена от бившия служебен премиер Ренета Инджова.

Основното искане е за оставката на транспортния министър Ивайло Московски.  Даил е категоричен, че инициативата не е политическа, съобщи „Дарик“.

„Всичко, което се случва, не може да се сложи под никаква политическа шапка. То е самоинициативно и е подбудено от вътрешната потребност на гражданското чувство. Тези 90 души са първите, но ще се получи ефекта на лавината, защото към тях ще се включат стотици“, смята той.

Сред гладуващите в Старозагорско са офицерите от резерва полк. Кунчо Кучев – бивш командир на свързочния батальон в Казанлък, Радион Попов – бивш военен разузнавач и дипломат в арабския свят и бившият шеф на ДНА – Стара Загора, инж. Неделчо Неделчев. Към тях се присъединиха бившият депутат и зам.-кмет на Казанлък Емил Караниколов и председателят на Съюз „Истина“ Йордан Маринов.

Гладната стачка е в защита на живота на Босия, който вече 80 дни гладува срещу корупцията в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и продажбата на шофьорски книжки. В подкрепа на Босия някои от гладуващите ще ходят боси.

Tagged

1 thought on “Ренета Инджова започва гладна стачка в подкрепа на Босия, още 90 души тръгват боси

  1. Ако всички са като изкуфялата бабичка Инжова, жалко за протеста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *