Никола Минчев изплака: Нова сглобка е почти невъзможна, партньорите ни предадоха

България отблизо
Откакто стана ясно, че няма да има ротация – работата в парламента се измени. От законодателна дейност премина към предизборен характер. Създадоха се доста временни комисии. Това коментира Никола Минчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Относно дейността на временната комисия за „Нотариуса“, той коментира: „Тези, които трябва да разследват, са тежко замесени. Липсата на каквато и да е активност по тези казуси свидетелства, че има проблеми със зависимостта. Такова е политическото време, че много теми излязоха на повърхността и потиснаха темата за Мартин Божанов – Нотариуса и за Петьо Еврото. С това спада и обществения натиск тези казуси да се разследва от компетентните органи“.

 

По думите му възелът по този казус не е разплетен.

 

Той коментира и казуса „Корал“. „Моето име също беше замесено, но то изскача по данните на един от документите. Аз не съм участвал в подписването на Кирил Петков. За Лена Бориславова също не мога да кажа. Има компетентни органи, които трябва да разследват и установят дали има нарушения, важно е дали този казус ще загуби своето внимание след изборите, ако това стане, ще се окаже, че е било просто един медиен фойерверк. Когато такива казуси се вадят точно преди избори изглежда, че са активно мероприятие“, обясни Минчев.

 

Според него, с всеки подобен скандал, партиите „отвращават“ избирателите и това се отразява на избирателната активност.

 

„Връщането на масата за разговори става все по-трудно. След изброите пак ще сме поставени пред сложна политическа ситуация, в която намиране на политическо мнозинство за съставяне на кабинет ще бъде много важна, но и много сложна задача. Всички политически партии трябва да се фокусираме върху печеленето на доверие на избирателите“, допълни Никола Минчев.

 

„Не участвам в листите за Народно събрание. Смятам, че така е по-често за българския избирател, че, ако ме избере ще го представлявам в Европейския парламент“, коментира още Минчев, който оглави листата на ПП-ДБ за Европейския парламент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *