Нинова влезе остро: Сега „едноръките джентълмени“ от ПП трябва да се наричат „Прекратяваме промяната“!

България отблизо

Нямаше какво да питаме членовете на партията, затова не сме направили допитване дали ще подкрепят кабинет на ГЕРБ. В резултат на тези разговори не се разбра какво правителство се предлага. Тези разговори бяха използвани за да се притискат ПП-ДБ, че има и друг вариант. Това заяви Корнелия Нинова по повод обсъжданата с кандидата на ГЕРБ Мария Габриел политика и евентуална подкрепа от БСП.

 

Ние имаме решение – 98 против да подкрепяме такова правителство, а двама въздържали се“, уточни Нинова.

„Много преди Гешев да излезе с тази пресконференция ние излязохме с друга конструкция, която смятаме, че щеше да бъде по-устойчива. Ясни 5-6 приоритети, експертно правителство, надпартиен премиер. ГЕРБ и ПП започнаха с обратния ред – първо си сложиха партийния лидер“, каза още лидерката на БСП.

По думите ѝ от БСП винаги са искали оставката на Гешев, но „тази нова ротационна коалиция на едноръките джентълмени – помните щяха да си режат ръцете, ще доведе до хаос. Едните искат главният прокурор да е разследван от следовател, другите – от съдия.

Преди дни Радомир Чолаков (ГЕРБ) призова от трибуната на Народното събрание, депутатите да подкрепим законите за съдебната реформа, въпреки че заяви, че са противоконституционни и Конституционният съд ще ги отмени. Това ли е смислената съдебна реформа?! А какво ще стане с правосъдната система – хаос след хаос.“, коментира тя.

По отношение на втория мандат, Нинова заяви, че ПП-ДБ не са проявили желание за разговор с БСП.

„Това е най-голямото предателство. Преди 2 г. и половина президентът Радев вдигна юмрука и каза „Мутри вън“, създаде ПП и ги хвърли срещу ГЕРБ. А сега какво става? Това е коалиция, която да спаси Борисов от търсене на отговорност. Вижте първите заявки – няма да дадем имунитет на депутат, значи те ще си пазят гърба, второ – ще сменим регулаторните органи и ще вземем службите от президента. Накрая и двете страни ще си съберат документите“, коментира Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че ако такъв кабинет остане – ПП и ГЕРБ, от партията ѝ ще останат опозиция. Тя уточни, че не би дала член на БСП да участва в подобно правителство.

„БСП е единствената партия, на която ГЕРБ са предлагали власт, а ние сме отказвали по принципни съображения. Борисов размаха няколко бухалки срещу БСП- създаде вътрешна коалиция, имаше няколко преврата, спря ни субсидията, нямахме пари да си платим заплатите на служителите. Но къде са днес АБВ, патриотите… който се е прегърнал с Борисов, е изчезнал“, каза още Нинова.

ПП пометоха цялата енергия от промяната. Сега какво стана – „Прекратяваме промяната“ или „ГЕРБ продължава“? Можеш да имаш председател на парламента на ротация, може да имаш и премиер на ротация, не може да имаш морал на ротация, категорична бе лидерката на БСП.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *