Ето какво се случи след нападението срещу руски кораб в Черно море! Руската армия продължава настъплението! И Видео

Свят

Министерството на отбраната на Русия потвърди за нападението срещу руски кораб в Черно море.

 

Рано тази сутрин Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитаха да извършат нападение срещу кораба „Иван Хурс“ на Черноморския флот на Руската федерация.

В момента този кораб изпълнява задачи по осигуряване на безопасността на два ключови газопровода – „Турски поток“ и „Син поток“ в икономическата зона на Турция.

Атаката е извършена с помощта на три безпилотни катера, но руската страна успя успешно да отблъсне атаката.

Всички вражески морски съдове са унищожени от стандартното въоръжение на руския кораб. Това се случи на 140 километра североизточно от Босфора.

„Въоръжените сили на Украйна направиха неуспешен опит да атакуват с три безпилотни катера кораба „Иван Хурс“ на Черноморския флот, който изпълнява задачи по осигуряване на безопасността на експлоатацията на „Турски поток“ и „Син поток“.

Газопроводите се намират в изключителната икономическа зона на Република Турция. Всички вражески съдове са унищожени чрез огън от щатното въоръжение на руски кораб на 140 километра североизточно от Босфора “, се казва в изявление на Министерството на отбраната.

Известно време след инцидента беше заявено, че корабът „Иван Хурс“ продължава да изпълнява възложените му задачи. Потвърждение на този факт е доказателство, че атаката не е оказала значително влияние върху работата на кораба и изпълнението на неговите функции.

По-рано журналисти съобщиха за нападението срещу кораба на руския флот, но потвърждение на тази информация се появи едва сега.

Украински военни анализатори съобщават в сводка за нова тежка ситуация с ВСУ.

Оперативната обстановка в Белогоровско-Кременското направление: По време на настъплението Белогоровка е почти в полуобкръжение на руските сили.

В югоизточната част на Кременската гора руските войски провеждат настъпателни действия към река Северски Донец с цел последващо овладяване на участък от пътя Серебрянка-Григоровка-Белогоровка. Артилерията и безпилотните самолети на въоръжените сили на Украйна се опитват да забавят движението им.

По посока на село Белогоровка руската армия предприема серия от атаки от няколко посоки.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна потвърждава информацията: В Луганско направление ВС на РФ провеждат настъпателни действия в посока Белогоровка с подкрепата на авиацията, която нанася въздушни удари.

Под обстрел са позиции на Въоръжените сили на Украйна край самата Белогоровка, Невски, Торски и Спорен.

Ето видеото

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *