Нинова ги разби: Ето какво каза за решенията на ЕС!

България отблизо

„Вчера Европейският парламент подкрепи Истанбулската конвенция. От БСП в четвърто поредно Народно събрание внасяме Закон за борба срещу домашното насилие, но зад паравана на тази благородна кауза, Истанбулската конвенция въвежда в европейското законодателство трети социален пол, различен от биологичния мъж или жена“.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

По думите ѝ ЕП ратифицира конвенцията, което означава, че това става съюзно и европейско право, което стои над националното.

„Съдът на ЕС през 2021 година потвърди, че ЕС може да ратифицира конвенцията без държавите членки да са го потвърдили единодушно. 6 държави сме против. Съветът ан ЕС поиска ЕП да приеме решението и вчера бе прието с огромно мнозинство. Вчера български евродепутати от всички парламентарни групи гласуваха „за“. Вчера Сергей Станишев и Елена Йончева са гласували „за“, а другите колеги от БСП са се скатали. За тези хора, наши и ваши, няма Конституция на България и решения на Конституционния съд. За тях няма значение мнението на 80% от български граждани и на вероизповеданията. Няма национален суверенитет“, допълни Корнелия Нинова.

 

Тя призова за подкрепа за започналия референдум за забрана на джендър идеологията в училищата. Вашият подпис днес е инвестиция в живота и бъдещото на децата и на България, подчерта Нинова.

Утре Станишев организира конференция за модерното ляво. Това не е модерно ляво. Това е тяхното ляво – джендър идеологията. За нас модерното ляво е друго – право на трудещите се, екология, здравословен начин на живот. За нас това са прогресивни теми. За тях джендърството е прогресивно ляво. И затова е тази атака срещу БСП. И тази битка е част от срива на БСП по време на изборите. Вие не знаете какъв е този силен външен натиск. БСП е единствената партия, която е против от началото до края цели 6 години, но това не е партиен въпрос, а национална кауза, бъдещето на децата ни“, каза още Корнелия Нинова.

 

Източник БНТ, Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *