Нинова: Да промениш цяла Конституция заради един човек е безумие! Да кажа ли кой е човекът?

България отблизо

Предложението на ГЕРБ за свикване на ВНС и промени в Конституцията са опасни за държавността.

Има печални случаи в българската политическа история, когато закон се е променял за един човек. Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Сега обаче се прави опит самата Конституция да се промени, за да гарантира политическото оцеляване на един човек. Това е недопустимо. Обществото ни узря за необходимостта от промяна на модела на управление, но предложението на ГЕРБ не е промяна, а подмяна на изконната воля на народа за правова, демократична и социална държава.

Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентараната група вече излязохме с решение – няма да участваме в разговори с ГЕРБ за ВНС и промяна в Конституцията.

Обръщам се към всички, които милеят за справедливост, свобода, мир, хуманизъм и правов ред, да се обединим и мобилизираме цялата професионална и обществена енергия.

Започвам организиране на среща с авторитетни, юристи, професори – депутати от БСП в 7-то ВНС пряко участвали в написването и приемането на Конституцията на РБ.

Техният авторитет и висок професионализъм са необходими на България и днес, за да спрем разрушаването на държавността“, категорична е Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *