Нинова изригна: Пълен абсурд е, че аз ще оглавявам министерство на държавните предприятия!

България отблизо

„В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е абсурдна, и че ще го оглавя аз. С тази спекулация трябва да се спре. Никога между нас и другите партии по време на преговорите не е обсъждано подобно нещо и в проекта за структура на Министерски съвет такова министерство не фигурира.”

Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в официалния си Фейсбук профил.

По-рано днес на въпрос дали се предлага министерство на държавните предприятия съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков отговори утвърдително.

Министерството на икономиката, плюс едно-две държавни предприятия, ще бъде разделено на две, така че да има министерство на иновациите и растежа, а другото министерство ще бъде на държавните предприятия, добави Петков.

БСП отложи пленума си 

Същевременно тази вечер стана ясно, че присъственото заседание на Националния съвет на БСП, насрочено за 7 декември от 14:00 часа, се отлага заради „продължаващите преговори за коалиционно споразумение“.

„След подготвяне на окончателния проект на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България, Изпълнителното бюро на НС на БСП незабавно ще свика ново присъствено заседание“ – заявиха от пресцентъра на „Позитано“ 20.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *