Асен Василев се отпусна: Разкри имена на евентуални министри!

България отблизо

„Очакваме в рамките на следващата седмица да се сформира правителство. Още не сме подписали коалиционно споразумение, не сме получили мандат за съставяне на правителството“.

 

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Аз ще съм финансов министър!“, категоричен бе той, но допълни: „Не е ясно дали ще съм вицепремиер“.

„Все още уточняваме структурата на Министерския съвет (МС). Възможно е всяка партия, представена в коалицията, да има свой вицепремиер“, поясни съпредседателят на ПП.

„Имена за министри не сме обсъждали още. Ще изчакаме да уточним структурата на МС. Идеята е да има 1-2 министерства повече като разделим някои от съществуващите сега.

Министерствата, които ние държим да оглавим, са Министерство на финансите, Министерство на вътрешните работи и Министерство на икономиката.

Да, Бойко Рашков предложихме за шеф на МВР“, каза Василев, визирайки казаното по-рано от съпредседателя на ПП Кирил Петков, че сегашният служебен министър на МВР ще е предложението им и за бъдещ шеф на силовото ведомство.

Василев потвърди, че ще задържат още едно име от служебния кабинет – сегашния образователен министър акад. Денков.

Попитан дали Николай Събев, който бе спряган за транспортен министър от ПП и сегашният служебен премиер Стефан Янев ще влязат в състава на новия кабинет Василев заяви: „Изчакайте до следващата седмица и ще разберете“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *