Ген Кирил Радев: Питайте Иван Костов защо забрани да разследваме приватизацията!

България отблизо

Иван Костов ми забрани да разследвам приватизацията. Това разкри бившият шеф на Националната служба за борба с организираната престъпност/НСБОП/ ген. Кирил Радев в ефира на btv.

Вътрешният министър, който по онова време е Богомил Бонев, извикал Кирил Радев и му казал: „Премиерът забрани да се работи по случаите на приватизация”.

„Не съм дошъл тук да се хваля. Става дума за два доклада. Всеки, който иска да ги прочете, може да влезе в Интернет. Но фактът си остава факт. Премиерът Иван Костов ни забрани да работим по приватизацията. Питайте го защо?!“, посочи още ген. Кирил Радев.

И въпреки забраната, имаше 26 такива случая, по които работехме, каза ген. Радев. Това бяха сигнали от обществото. Костов искаше от 96-година всичко да бъде предоставено. Давам си сметка, че ако бяхме стигнали докрай, нещата нямаше да са такива сега. Аз нямах работа в този екип, след смяната на министъра /бел. ред богомил Бонев/. Нямах стимул за работа. Всичко бе под контрола на навия министър / Емануил Йорданов/.

Беше ми дошло до гуша, за разлика от това, което правехме преди. Парадоксален случай-тече оперативна разработка и министърът трябва да разпише СРС-та. Той ме извика и ми каза- ще разпиша, ако можеш да си намериш преписката сред купчината документи. Унизителна работа.

Корупцията не е само в приватизацията. Корупция има във всяка една област. Питайте Костов защо ни забрани да работим по приватизацията. Нашият доклад не е бил използван за разчистване на сметки. Оказах се единственият човек, който разследва премиера. Неговият съветник Веселин Балевски ме извика и ми каза-ти май разследваш, където не ти е работа? Аз му показах преписката и си отидох в службата. След това бях махнат.

Съвестта ми, обаче, е чиста, спя спокойно. Сменените министри не бяха в доклада, каза ген. Кирил Радев, цитиран от frognews.bg.

Tagged

1 thought on “Ген Кирил Радев: Питайте Иван Костов защо забрани да разследваме приватизацията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *