Нинова поиска оставка на едноръките джентълмени, а на Борисов три оставки

България отблизо
Съюз на едноръките джентълмени – така нарекохме сегашната сглобка в нейното начало. Защото, тогава говореха за джентълменско споразумение, но преди това по един представител на ПП-ДБ и от ГЕРБ бяха обещали да си отрежат по една ръка, ако се съберат. Та, това нещо – Съюзът на едноръките джентълмени, се превърна за 6 месеца в сглобка на многоръките търгаши. Защото те превърнаха политиката в алъш-вериш. Само, че на тезгяха е България и интересът на българския народ. И се търгуват всеки ден или по няколко пъти на ден.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Лидерът на БСП цитира събитията само през последните няколко часа: „Кирил Петков в кулоарите: „Дерогацията трябва да се прекрати от 1 март, призовавам ГЕРБ да си спазят и тази договорка“. Борисов, в кулоарите: „Когато нещо е договорено с нас, то минава. Дерогацията трябва да влезе веднага. Гарантирам, че ако влезе дерогацията, ГЕРБ няма да мръдне. Ако мръдне си подавам оставката“, посочи Корнелия Нинова и добави:

„ГЕРБ не само мръдна, ГЕРБ направи салто мортале. Три оставки трябва да подаде до довечера Борисов“.

Тя продължи с хронологията като обясни, че го прави, защото явно някои от народните представители, изказващи се от трибуната, очевидно не знаят развитието на събитията.

„Следва трибунка – вече съвместна, между едноръките търгаши, в която заявяват – още днес, сега, в късния следобед ще има нов проект за прекратяване на
дерогацията. Не след седмица, не след две. Днес следобед ще има нов проект. И запитани от журналистите – Борисов защо е говорил така, и кога ще си подаде оставката, забележете, кой им отговаря: ДПС казват – това е лично мнение на Борисов“, заяви Корнелия Нинова и посочи:

„Значи Борисов прави своите собствени депутатите на маймуни. Вкарва ги сутринта тук – извънредна точка, извънредна комисия. Те гласуват „за“. Той щял да си подаде оставката, ако стане обратно. Само че сега стана обратно и те ще гласуват обратно. От друга страна, ДПС отписаха Борисов. Казаха, че това е лично мнение, кой ще се съобразява с личното му мнение. Самият той казва, че ще подава оставка“, каза лидерът на БСП и се обърна към управляващите: „Ето това е резултатът от усилията ви, уж да се погрижите за българския интерес“.

 

По думите й народните представители от БСП правилно поставят въпроса защо по този начин, без процедура се изтеглят законопроекти. „Въпросът е важен от процедурна гледна точка, но е по-важен по същество. Защо се прави това? Защо се изтеглят двата законопроекта пък следобяд ще има един трети. Защото и този казус е въпрос на алъш-вериш. Те го оттеглят не просто защото е приключил, а защото не са се разбрали кой да съсипе или присвои тази компания. Това е причината за това гърчене вече един месец: ту напред – ту назад, иде ми – дойде ми, внасяй закони – изтегляй закони. Унижава не нас – вас. Просто не знам как се чувствате“, каза още Корнелия Нинова.

„Това е поредното доказателство за интересите, които държат сглобката. За лепилото, което е само пари. И наистина България е на тезгяха. Върви елементарен алъш-вериш. Състезават се кой по-евтино да ни продаде и кой повече да се обогати при тази продажба на България“, заключи Нинова.Източник: БСП България

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *