Руските танкисти напредват към Купянск и Харков

Свят

Танкистите от Западния военен окръг на РФ унищожиха струпване на техника и пехота на ВСУ в Купянско направление по пътя за Харков.

«Днес се появи група цели и жива сила. Движеха се бързо. От техниката на противника имаше мотовсъдеходи, с помощта на които се осъществява превоза на боеприпаси. По груповата цел ударихме от скрита огнева позиция от далечина до пет километра. Противникът се намираше на възвишението, Не трябваше да е там, защото това е открита позиция, която се вижда и обстрелва от всякъде. Най-вече от дроновете. Но части на ВСУ бяха там. Тази груба грешка бе причина конкретната военна част на противника да бъде напълно разбита», сподели командирът на танковия взвод с позивна «Охотник».
От ведомството уточниха, че танковите подразделения на Западния военен окръг/ЗВО/ ежедневно извършват по няколко бойни задачи, работейки както пред деня, така и през нощта като поддържат тясна връзка с частите на безпилотните летателни апарати, които съкратено наричат оператори на дронове. По този начин танкистите получават бърза информация в реално време къде има противникови части. А щом получат координатите на противника, танкистите се насочват по най-бързия начин към указаното място и поразяват нищо не подозиращия враг.
„Нашият специален танк «Прорыв» няма проблеми нито с дневната, нито с нощната работа, а в съчетание с нашите дронове е смъртоносно оръжие“, заключи «Охотник».

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *