Нинова посочи кой е най-вредният за България човек в правителството и го призова да си ходи

България отблизо

В политиката математиката е важно нещо, но по-важни са други неща. Нека хората да знаят гласа на опозицията, да имат друга гледна точка. Лошото е, че много се изкривяват нещата в България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНТ.

„Опозицията за пръв път бе лишена от всякакво председателство в комисиите и не само ние. Всички опозиционни партии. Регулаторите се канят да ги разпределят в три квоти от партиите в сглобката“, посочи Нинова и допълни, че дори да получат предложение за участие, на политически пазарлък няма да се отзоват.

 

„Ще въпреки това ще предложим хора, експерти“, уточни тя.

Нинова даде още един пример, който според нея е красноречив – овладяването на сдружението на общините.

По думите ѝ на самото събрание е имало предложение за кмет от БСП, но „идва човек на ГЕРБ, започва да налага натиск, издигат човек на ГЕРБ и си го избират. Така ГЕРБ има две места, опозицията – 0.Газят всичко – закони, правила. Това е пагубно за България“.

Тя коментира и конституционните промени. „Друг етап на развитие на паралелната държава. Квотата на прокурорите е тяхна. Това е разрушително за всичко, което се опитваме да направим“, посочи тя. На въпрос защо не са се присъединили към жалбата на „Възраждане“ и ИТН, тя уточни, че не са били потърсени.

„Заявихме, че сме готови, не бяхме потърсени. Нямаше дори едно обаждане, както друг път сме правили с „Възраждане“ и ИТН. Нямаме представа какво са написали.

Допускам, че са го направили нарочно, за да удрят по БСП и да казват, че сме част от управлението. Тези, които са подвластни на ГЕРБ, имам предвид „Възраждане“, да ни кажат на нас, които 10 г. се борим с модела ГЕРБ, да ни обвинят в това“, заяви Нинова.

Тя коментира и новото ляво обединение. „На последната ни среща дойдоха 2 нови формации, смятаме да го разширим и с НПО. Пред нас процесът е много добър и много демократичен. Дълга, но справедлива и демократична процедура“, каза още тя, като уточни, че целта са европейските избори.

„Много са важни европейските избори. В повечето случаи те се подценяват, но решенията, които засягат всеки един от нас, се взимат именно там. Трябва да отидат хора, които да защитават националния интерес“, заяви лидерът на БСП.

Тя призна, че е чувала слухове, че ще е част от листата на партията за европейския вот, но категорично отрече това да е така.

„Чувам от време на време и това. Няма да водя листата на БСП. Аз не съм Сергей Станишев“, коментира тя. По думите ѝ е ранно да се редят листите, така

Що се отнася до Шенген и исканията за бежанците от Австрия, Нинова коментира:

„Няма ползи, Думите на Денков са празнословие. По въздух и вода ние осъществяваме 3% от стокообмена си, като повечето е внос. Самият министър го определи като загуба между 3 и 4 милиарда. При положение, че всички признават, че сме изпълнили всички критерии и нашите да клекнат, е национално предателство.

Да се усмирят малко, защото това не е успех, това е провал. Просто ни унижиха, съгласиха се на трохи и то на прага на европейските избори“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП анализира и действията на министъра на отбраната – Тодор Тагарев.

Един от най-вредните хора в момента за политиката на България е Тагарев. Той е вреден от самото начало. Оставам на страна, че е бил на военна служба в Украйна.

Да припомня, че Кирил Петков се опита да го пробута още когато Стефан Янев напусна в служения кабинет, партията, която спря това назначение тогава, бе БСП.

Тагарев се опитва да вкара България във война. Първо с Украйна, после с хутите, сега ще вкарва други войски. Ако има ротация, първият човек, който трябва да бъде сменен е той“, отсече Нинова.

Според нея президентът Радев прави поредната партия с обединението за 3 март.

„Тези хора са се подписали за референдум, а не за партия. Използва се патриотичното чувство на хората. Това показва желанието на президента Радев за повече власт. Онзи ден се шокирах от Денков. Казвам, по време на парламентарен контрол, че 7 хил. души са уволнени по време на служебния кабинет, той казва, не, грешите, 14 000 са. Как може да уволниш 14 000 души?

По мотивите може да прецениш целите и желанията на човека. Направи ми впечатление, че президентът Радев атакува текстове, които засягат него и президентската институция. Той не атакува съдебната система, двойното гражданство“, каза още тя.

По думите на Нинова „сглобката“ няма да оцелее 4 години.

„Ежедневно виждам какво правят по между си. Взаимен рекет, всеки ден се рекетират – ти на мен това, аз на теб – онова. Ще се избият за регулаторите и за министри.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *