Нинова призна: Притеснена съм! Много съм притестнена!

България отблизо

Подкрепихме Рашидов, за да извадим България от много тежка криза. Избран е парламент и депутати, но не можехме да си изберем председател. Това блокира всички власти в държавата. Това коментира в ефира на бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„В крайна сметка ние си оттеглихме кандидатите. Три денонощия водихме разговори. Рашидов го избрахме тъй като Конституцията дава право на най-възрастният да открие заседанието и ние избрахме той да продължи.“, разясни тя.

 

„На него му поомръзна и емоционално реши да се оттегли, за да се роди нещо друго, но то не се роди. Ние не сме заседавали, прибързано е да казваме, че Рашидов има нужда от навигация, за да води заседания.

Вече да спрат с емоциите и оценките, защото бяхме на път да катастрофираме всички. Имаше нужда от спокойствие и разум и БСП го проявихме.“, категорична е тя.

„Ние няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, Възраждане и ДПС. Мен ме впечатлява истерията с машинното гласуване. Будят съмнение тези реакции. Всички шушукат, че може би през машините се подменя вота. Ние предлагаме да има избор – дали да е хартия или машина.“, уточни Нинова.

„Борбата с корупцията и промяната в съдебната система все още ни свързва с ПП и ДБ. ГЕРБ, ПП и ДБ вероятно тази седмица ще гласуват за изнасяне на оръжие за Украйна – това ще ни въвлече във война и ние сме против. Аз предвиждам плаващи мнозинства в този парламент.“, каза лидерът на БСП.

„Би трябвало да ни обедини бюджета за 2023 година. Трябва да увеличим минималната работна заплата, да дефинираме кои са енергийно бедните, трябва да сложим таван на цената на газ, парно , вода, трябва да подпомогнем семействата. Пари има.“, каза Нинова.

„Служебните министри трябва да си гледат министерствата, а не да се бъркат в работата на БСП пък били те и от БСП. В партийния живот също има някакъв морал и принципи. Сега политиката на БСП е парите да отидат при хората, а не да се купуват самолети.“, разясни тя.

„Борисов последните дни прави някакви странни неща. Имаше контактна група за правителство, сега предлага такава и за бюджет. Имам чувството, че някой умишлено ни саботира, за да не тръгне този парламент. Няма нужда от това. „

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *