Украинците бързат с юруш-настъпления, руската армия ги изхвърля на изходни позиции!

Свят

През изминалото денонощие руски военнослужещи осуетиха всички опити за нападение на подразделенията на ВСУ в направлението Николаев-Криворог.

 

Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чуждестранни агенции.

„Противникът със силите на две батальонно-тактически групи се опита да пробие отбраната на нашите войски в посока на населените пунктове Пятихатка, Суханово, Саблуковка, Безводное, Брускинское и Правдино в Херсонска област. Всички атаки бяха отбити, противникът е изхвърлен на изходни позиции“, каза той по време на брифинга.

По думите на Конашенков по време на боевете в това направление са унищожени над 130 украински войници, два танка, девет бойни бронирани машини и 13 вражески машини.

По-рано Конашенков каза, че руските военни са отбили неуспешното настъпление на въоръжените сили на Украйна в купянската посока. В резултат на това, според него, са били унищожени над 20 украински войници, както и един танк, един бронетранспортьор и три автомобила.

Според експерти, украинските сили нямат никакъв друг избор освен да се хвърлят в слабо подготвени юруш-настъпления и то по две причини.

Първо, защото идва зимата, а украинските части нямат достатъчно топли дрехи за войниците, което означава, че зимата за тях ще бъде тежка и без военните действия.

Второ, ръководството в Киев знае много добре, че руската армия се бие най-силно през зимата. Точно затова навлизането на руските части в Украйна започна през февруари.

Трето, очаква се в близко бъдеще на фронта да се появи мощната триста хилядна руска армия, която се формира след частичната мобилизация, проведена в Русия.

И точно от това се боят най-много Киевците. Понеже тази армия ще даде възможност на Русия да приключи боевете в Донбас и после да се устреми към Харков, Одеса, Николаев, Киев и останалите населени места.

Затова в Киев бързат, без да се интересуват от загубите, които се множат с всеки изминал ден. Но не им стига нито времето, нито ресурсите, за да победят.

А ги чака и тежка зима. Както на фронта, така и в тила.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *