Нинова разкри кога БСП връща мандата и обяви, че…

България отблизо

Положихме максимални усилия за постигане на мнозинство за формиране на редовен кабинет и работещ парламент. Това заяви след събрание на Националния съвет на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Знаете какъв беше резултатът – трите партии на протеста ни отказаха. Смятаме, че няма нужда от още усилия и няма смисъл от предлагане на премиер“, заяви социалистката.

„Доволни сме поне, че се прие предложението ни да започне ускорена актуализация на бюджета“, добави тя.

Тя благодари на всички социалисти за усилията. „Опитахме всичко за разум и отговорност, но не се получи“, каза тя.

По думите й на Националния съвет е имало предложение да върнат мандата още днес. „Не приемаме да го върнем днес или утре, за да има възможност да се актуализира бюджета. Днес надделя разума и се тушираха емоциите“, заяви тя.

Нинова изказа притеснение, че има популистко наддаване и внасяне на все повече нови идеи за актуализация на  бюджета. „Дано това нещо не надделее“, заяви социалистката.

Според нея парите за пенсионерите и овладяването на ковид кризата са най-важните въпроси, свързани с актуализацията на бюджета.

Нинова бе помолена да коментира отказа на ИТН да подкрепи кабинет на БСП с третия мандат.

„Трифонов не иска да ни подкрепи, защото сме лява партия, но едва ли това са го разбрали в последния момент. Вторият им аргумент беше, че ние не сме подкрепили ИТН, а това не е така. Третото беше старата теза, че сме партия на статуквото“, каза Нинова.

По думите й хората сами трябва да си тълкуват тази честа смяна на мнението.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *