Нинова скочи на Борисов: Цинично е да се хвалиш с пътища, по които се търкалят трупове! Днес е годишнината на онези 20 край Своге!

България отблизо

Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията. „Експертизата доказа некачествено строителство. А един пожар под магистрала „Струма” компрометира прясно построения участък, за който са пръснати и европейски средства, и парите на българските данъкоплатци.

Припомняме, че Борисов  тръгна да инспектира поредната отсечка и заяви: ,,Много ми е кеф така – първо ниви, после чакъл и накрая идва асфалтът. Заради това се дразнят другите, защото няма какво да покажат. Всичко това е за хората“, заяви премиерът Борисов и добави, че пътят към Ябланица трябва да бъде открит до 20 дни. “Преди три месеца беше нива, сега стъпваме на асфалт, първите отсечки. Затова се дразнят много, то е мъка голяма, мъка“, коментира Борисов доволен, че работата върви с пълна сила.

И това Борисов го прави, возейки в джипа си Нанков, който „пое” политическата отговорност, като от министър го назначихте за зам.-министър. Тези факти казват всичко. Воаяжите Ви едва ли заслужават повече внимание“, посочи Нинова. „Но друга тема заслужава огромно внимание.

Днес директорът на Здравната каса обяви, че пациентите доплащат 4 млрд. лв. от джоба си често „под масата“ или с измислени поводи – ВИП стая с четка за зъби и шапка за глава. ГЕРБ управляват България вече десет години. И по този показател – здравен статус и смъртност, също ни закотвиха на дъното на Европа. Здравната реформа е крещящо наложителна. И трябва да започне с премахване статута на търговски дружества на болниците“, каза още Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *