Нинова хвърли бомба: Европейска партия сме, но сме против еврото! Подкрепяме референдума на „Възраждане“ и правим още един

България отблизо
 Лидерката на левицата се обяви против ядрените санкции срещу Русия пред делегатите на конгреса на столетницата. Изказването й се случи на фона на викове “Оставка” от вътрешната опозиция, която се е събрала пред вратите на зала 3 на НДК.

По-рано до конгреса не бе допуснат Кирил Добрев, който обаче успя да входира своите жалби срещу отказа да бъде допуснат като делегат. Пред вратите са Петър Витанов, Сергей Станишев, Светлана Шаренкова и други.

 

“Чии интереси защитаваме, осъдихме агресията в Украйна, отворихме гостоприемството си за бежанците. Ще апелираме за неутралитет за България, да не се дава оръжие, да спрат военните действия и да се преговаря за мир. БСП е против санкциите срещу Русия, от тях пострада най-вече Европа”, категорично посочи Нинова.

 

Лидерката на левицата посочи, че БСП няма да се коалира с ГЕРБ, но с кого ще си сътрудничи ще се решава след изборите през април.

 

„Точно те, които години наред се хранеха от правителството на ГЕРБ и от режима на Бойко Борисов, и това го знаете, защото го виждате във всяка община, та точно те днес най-високо викат, че БСП ще се коалира с ГЕРБ и че това вече е договорено, тези, които години наред са на хранилката на ГЕРБ с една единствена цел – да разбиват отвътре партията“, каза Нинова.

 

Тя се обяви против закриването на въглищните централи и за развитие на ядрената енергетика и АЕЦ.

 

Нинова призова делегатите да не се поддават на фалшива пропаганда.

 

“БСП е идеологична и все още не е чула що е новото ляво“, допълни лидерката на левицата.

 

Корнелия Нинова поиска да се знае, че БСП е европейска партия, макар в ЕС да „текат процеси“.

 

“Българските социалисти имат проблем с ПЕС и модерното ляво, третия пол и Истанбулската конвенция”, отсече Нинова.

 

Същевременно лидерката на левицата посочи, че партията подкрепя искането на „Възраждане“ за референдум за еврото.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *