Нинова хвърли бомба за доклада на ДАНС! Ето какво е скрито!

България отблизо

Това решение, за изгонването на 70 руски дипломати, е неразумно, безпрецедентно! Досега в света само САЩ са изгонили 58 чужди дипломати. Това е на ръба на скъсване на дипломатически отношения.

 

На закритото заседание на парламента не са дадени убедителни доказателства за изгонването на руските дипломати.

 

Това заяви лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова пред Нова тв.

 

Факт е, че България е суверенна държава и никой външна сила не може да й определя политиката. Това е факт. Доколкото знам, аз не съм била на изслушването в парламента в сряда (29 юни), не са дадени убедителни доказателства, че има факти за шпионаж“, каза тя.

 

Нинова беше категорична, че това решение ще навреди на националния ни интерес – на икономиката, на туризма, на цени на газ, на петрол.

 

По думите й трябва да се търсят дипломатическо решение на войната в Украйна.

 

Никой не дава убедителни доказателства за шпионаж. Този доклад на ДАНС не сме го виждали преди да чуем, че премиерът е взел такова решение. Категорично г-жа Надежда Нейнски каза невярна информация.

 

В Съвета по национална сигурност  няма представител на министерствот на икономиката“, каза тя.

 

Лидерът на БСП заяви още, че на оперативно заседание на Министерски съвет не се взимат решение, а се дава информация.

 

На едно от оперативните заседание министър Генчовска даде информация колко са руските дипломати тук, колко са нашите там. Министрите на БСП и аз конкретно казахме, че е неприемливо да се гонят толкова дипломати, но бройката 70 човека не беше казана„, заяви тя.

 

И добави, че министърът на външните работи не е дала конкретика за това кой какво е правил.

 

Попитана, може ли да се разсекретят тези доклади, Нинова отговори, че само шефът на ДАНС може да го направи, както и президента.

 

Попитана говорила ли е Кирил Петков след решението на БСП да прекрати превоторите за нов кабинет, Нинова каза, че е говорила с него и му е казала, че е морално да го чуе от нея, а не от медиите, както те научават от медиите негови решения, че групата е взела решение да не преговаря с „Продължаваме промяната“, ако той е премиер.

 

На въпрос вярва ли, че решението за изгонването на руски дипломати е взето под давлението на чужди сили, Нинова отговори отрицателно. „След като нямам такава информация, не мога да го твърдя. Нямам обяснение защо се прави това точно в този момент. Той е изключително неподходящ. Който и да е момент е неподходящ. Не се прави така“, каза тя. „Точно защото няма информация дали има доказателства за шпоинаж, стана тази бъркотия“, каза тя.

Снощи Кирил Петков е поискал среща с ПГ на БСП, каза тя във връзка с преговорите за нов кабинет. Остава условието на левицата за правителство без Петков, каза Нинова

 

Никога никой от БСП не е нападал пръв президента, припомни лидерът на партията и подчерта, че отношенията им към него е“обективно“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *